Gemeente Ermelo


Hulp bij het huishouden

Blijvende keuze hulp bij het huishouden in gemeente Ermelo

Inwoners van de gemeente Ermelo die hulp bij het huishouden nodig hebben, kunnen met ingang van 1 januari volgend jaar kiezen uit 10 thuiszorgaanbieders.

Tien thuiszorgaanbieders
Het college van burgemeester en wethouders heeft de levering van hulp bij het huishouden gegund aan de volgende 10 aanbieders: Alle®zorg, Axxicom Thuishulp, Beeuwkes Thuiszorg, RST Zorgverleners, Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe, Thuiszorg in Holland, Thuiszorg van Oranje Nederland, Thuiszorg Service Nederland (TSN) (voorheen Icare), Tzorg, en Zorgkompas.

Keuze
Alle bestaande aanbieders van hulp bij het huishouden, te weten RST Zorgverleners, Beeuwkes Thuiszorg, Thuiszorg Service Nederland (TSN) (voorheen Icare) en Zorgkompas, mogen dat ook na 1 januari blijven doen. Daarnaast komen er zes nieuwe aanbieders bij. Naar verwachting zullen slechts weinig mensen noodgedwongen van hulp bij het huishouden moeten veranderen. Maar iedereen kan uiteraard wel kiezen voor een overstap naar een andere aanbieder. De nieuwe overeenkomsten hebben een looptijd van twee jaar, maar kunnen twee keer met één jaar worden verlengd.

Nieuwe wet- en regelgeving
De gemeente is verplicht om hulp bij het huishouden te regelen voor mensen die dat nodig hebben. Vanwege nieuwe wet- en regelgeving en de ervaringen van de afgelopen jaren, heeft de gemeente bij de aanbesteding gekozen voor het zogeheten 'Zeeuwse model'. Het verschil met een 'normale' aanbesteding is dat alle aanbieders die voldoen aan vooraf opgestelde kwaliteitseisen en de vastgestelde prijs een contract kunnen krijgen.