Gemeente Soest

.

Vaststelling Structuurvisie en uitwerking in bestemmingsplannen

16 november 2009

De gemeenteraad van Soest heeft 29 oktober 2009 de Structuurvisie vastgesteld. Dat betekent niet dat de ontwikkelingen die in de structuurvisie worden beschreven, allemaal `zomaar' kunnen worden uitgevoerd.

Eerst moet de visie worden uitgewerkt in concrete plannen waarover nog inspraak mogelijk is.

De ontwerp-Structuurvisie is op verschillende onderdelen aangepast nadat bewoners van Soest in mei 2009 in totaal 650 reacties hebben ingediend. Deze waren hoofdzakelijk gericht op de voorgestelde woningbouwlocaties.

Uiteindelijk is bij de raadsvergadering op 29 oktober bij hoofdelijke stemming bepaald op welke locaties mogelijk woningen gebouwd kunnen worden. De locatie Vosseveld viel daarbij af.

Uitwerking structuurvisie

Op het gebied van bijvoorbeeld verkeer en détailhandel zijn al nader uitgewerkte plannen beschikbaar waarover inwoners hun mening hebben kunnen geven tijdens een inspraakprocedure (GVVP en detailhandelsbeleid - deze plannen lagen ook ten grondslag aan de Structuurvisie).

Voor het realiseren van de aangewezen woningbouwlocaties moet de Structuurvisie eerst worden uitgewerkt in bestemmingsplannen en/of bouwplannen. In de komende jaren worden deze plannen voorgelegd aan bewoners (tijdens inspraakprocedures) en aan de gemeenteraad.