Gemeente Soest

.

Aanbesteding hulp bij het huishouden

16 november 2009

De gemeente Soest sluit een mantelovereenkomst met vijf partijen voor het aanbieden van hulp bij het huishouden vanaf 1 januari 2010.

Dit zijn Nedzorg, Thuiszorg Service Nederland, Tzorg, Stichting Zorgpalet Baarn-Soest en Amaris Zorggroep.

Nu wordt de hulp bij het huishouden nog door drie partijen geboden. De gemeente gaat vanaf 2010 met meer aanbieders werken om de keuzemogelijkheden voor de cliënten te vergroten.

Vanaf 1 januari 2010 moeten deze vijf organisaties uitvoering geven aan het nieuwe contract. Door nu al de overeenkomst te sluiten kunnen alle zorgaanbieders zich goed voorbereiden.

In eerste instantie wilde de gemeente een mantelovereenkomst sluiten met vier partijen. Amaris Zorggroep zat daar niet bij omdat Amaris duurder is en op de kwaliteitseisen niet hoger scoort dan de andere aanbieders.

Kort geding

De gemeente had in de aanbestedingsvoorwaarden opgenomen dat ze met maximaal vijf aanbieders een mantelovereenkomst wilde sluiten.

Amaris heeft hiertegen bezwaar gemaakt omdat ze in de voorwaarden heeft gelezen dat de gemeente echt met vijf partijen in zee zou gaan.

Dit heeft de gemeente bestreden, omdat maximaal vijf ook tot minder aanbieders zou kunnen leiden. De rechter deelde deze mening niet. De gemeente Soest is teleurgesteld dat de rechter Amaris in het gelijk heeft gesteld ondanks de hogere prijs van Amaris in vergelijking met de andere gekozen aanbieders.

Desondanks heeft het college van B&W besloten om het vonnis niet aan te vechten. Een beroepsprocedure kost veel tijd en volgens de huidige uitspraak van de rechter mag Amaris gewoon beginnen.

Het zou vervelend zijn als inwoners uit Soest en Soesterberg van een mogelijk langslepende rechtzaak de dupe zouden worden.