Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum:

Kenmerk:
16 november 2009

SENA Oeuvre Award

Eerste SENA Oeuvre Award postuum voor Jacques Verburgt

Hilversum, november 2009: SENA, de naburige rechtenorganisatie voor artiesten en platenproducenten, heeft haar eerste Oeuvre Award toegekend aan Jacques Verburgt. De Award wordt toegekend aan hen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de waarde van muziek voor mens en maatschappij te benadrukken en te vergroten. De musicus, componist en producer Verburgt overleed vorige week in zijn woonplaats Halsteren nog voordat de onderscheiding officieel aan hem kon worden uitgereikt.

SENA directeur Hans van Berkel: "Wij zijn echt dankbaar dat hij wist dat hij als eerste deze onderscheiding zou krijgen. Achter de schermen waren wij druk doende om iets te organiseren, maar dat heeft niet meer zo mogen zijn. Het is triest dat wij door zijn ziekte zijn ingehaald. Hij verdiende het om met deze Oeuvre Award nog een keer in de spotlights te staan".

Jacques Verburgt heeft vanaf 1965 meegewerkt aan een indrukwekkend lange lijst van muzikale producties voor een evenzo lange lijst van Nederlandse en buitenlandse artiesten. Als gitarist / studiomusicus was hij te horen op hits van onder andere Vader Abraham, Andre Hazes, Gerard Joling, Frans Bauer, Corry Konings, Albert West, Jack Jersey en Marianne Weber.

Ad Kraamer, een van de initiatiefnemers achter de Award: "Het is ondoenlijk om een lijst te maken van artiesten waar Jacques mee heeft samengewerkt. Thomas Berge, maar ook Ernst Daniel Smid om maar twee aparte genres te noemen, maar ook Guus Meeuwis en de Zangeres Zonder Naam, ze wisten 'm allemaal te vinden!

Jacques Verburgt is afgelopen zaterdag in zijn woonplaats Halsteren begraven. Tijdens een indrukwekkende herdenkingsdienst werd stilgestaan bij zijn SENA Oeuvre Award die aan zijn vrouw werd overhandigd. _______________________________________________

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht