Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Diemen, 16 november 2009

Generali lanceert Digitaal Archief

Na een succesvolle pilot lanceert Generali vandaag het Digitaal Archief voor haar schade- en inkomensdocumenten. Het Digitaal Archief is een combinatie van een postbus en een archief: nieuwe documenten die Generali normaal op papier verstuurt, ontvangt het intermediair nu in zijn persoonlijke postbus. Omdat alle documenten in de postbus beschikbaar blijven, heeft deze ook de functie van een Digitaal Archief. Bij nieuwe documenten in zijn Digitaal Archief, ontvangt het intermediair direct een e-mail.

Overgangsperiode Digitaal Archief
De introductie van het Digitaal Archief van Generali gaat gepaard met een campagne naar haar intermediaire schade- en inkomensrelaties. Via een aantal e-mailings informeert de pensioen- en inkomensverzekeraar haar relaties de komende vijf weken over het Digitaal Archief. Deze periode geldt ook als een overgangsfase. Vijf weken blijft het intermediair alle schade- en inkomensdocumenten zowel op papier als digitaal ontvangen, zodat hij kan wennen aan het Digitaal Archief. Daarna ontvangt hij alle documenten alleen nog digitaal. "Het is voorbij met de papieren rompslomp. Het intermediair heeft nu snel, gemakkelijk en 24/7 toegang tot zijn schade- en inkomensdocumenten", aldus Jan van Leer, Directeur Schade van Generali.

Soort documenten in het Digitaal Archief
Het intermediair kan alle documenten op het gebied van schade- en inkomensverzekeringen, zoals aanbiedingsbrieven, schadenota's, polissen en prolongatiebrieven in zijn Digitaal Archief terugvinden. Een aantal documenten, zoals de groene kaart en acceptgiro's, blijft Generali per post versturen. De documenten in het Digitaal Archief zijn bestemd voor het intermediair. De documenten bestemd voor zijn klanten ontvangt hij op papier. Vanzelfsprekend zal de verzekeraar de mogelijkheden van het Digitaal Archief in de toekomst verder ontwikkelen voor zowel het intermediair als voor zijn klanten.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali vindt u op www.generali.nl.

Onderstaande informatie is niet bestemd voor publicatie: