Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Online meubelwinkel Direct Design is FD Gazelle 2009

16 november 2009 - Direct Design behoort dit jaar tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Ondanks de crisis is de omzet van de webshop voor design meubelen zo hard gegroeid, van 2006 tot en met 2008 was de omzetgroei bijna 100%, dat het bedrijf zich FD Gazelle mag noemen.

Snel groeien door innovatie en introductie nieuwe producten Bedrijven mogen de titel FD Gazelle dragen als hun omzet drie jaar lang met minstens 20% is gegroeid en er geen verlies is geleden. Dit jaar zijn er maar liefst 691 FD Gazellen. Vorig jaar waren dat er nog 679. Het snelst groeiende bedrijf per regio krijgt de titel Gouden Gazelle. Uit onderzoek van het FD blijkt dat de bedrijven ondanks de crisis toch groeien door te innoveren, nieuwe producten te introduceren en te investeren. Dit is ook de aanpak van Direct Design: "Het zijn spannende tijden in alle branches. Om in deze tijd toch te blijven groeien, investeren we ook nu in onze website, het productaanbod en de functionaliteiten. We blijven onze collectie uitbreiden met betaalbaar design voor de consument, maar juist ook voor de zakelijke klanten en overheid. Zo verkopen we complete kantoorinrichting voor ieder budget, zoals design vergaderstoelen in alle soorten en maten, ergonomische bureaustoelen en een breed assortiment design verlichting." Aldus Leon de Haas van Direct Design.
Steeds meer design meubelen online gekocht
Direct Design levert design meubelen aan zowel consumenten als overheidsinstanties, eindgebruikers, projectontwikkelaars en architecten in binnen en buitenland. Sinds de lancering in 2005 merken de eigenaars een opwaartse trend in de verkoop van design meubelen via internet. Waar het al heel normaal is om kleding of computers online te kopen, staat de online meubelbusiness nog in de kinderschoenen. Toch worden er steeds meer design meubelen online gekocht. Anne de Jongh van Direct Design; "Onze klanten zijn vaak positief verrast door de mogelijkheden die Direct Design hen biedt en het hoge service niveau."

Over Direct Design & FD Gazellen
Voor meer informatie over Direct Design zie: http://www.directdesign.nl/over-direct-design/ . De FD Gazellen is een initiatief van het Financieel Dagblad en Graydon Credit Management Systems. Voor meer informatie zie: http://www.fd.nl/fdgazellen/12988293/Gazelle2009contact-home/