Ingezonden persbericht


Persbericht

Bezoekers ergeren zich aan dure kaartjes voor muziek- en sportevenementen

~ Onderzoek Poker2Events: hoge entreeprijzen weerhoudt acht op de tien mensen om kaartje te kopen ~

16 november 2009 - Bezoekers van muziekconcerten en sportwedstrijden ergeren zich aan de hoge prijzen van kaartjes. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van pokerwebsite Poker2Events onder 428 internetgebruikers. 96 procent van de ondervraagden zou graag lagere prijzen zien. Voor ruim drie kwart van de ondervraagden (78,1%) waren de te hoge prijzen zelfs doorslaggevend: zij besloten het afgelopen jaar minstens één keer niet naar een evenement te gaan vanwege de te hoge entreeprijs. 82 procent van de respondenten gaf aan vaker naar evenementen te gaan als de entreeprijzen lager zouden zijn.

De Vereniging voor Nederlandse Poppodia en Festivals kondigde vorige week aan dat de prijs voor concertkaartjes in 2008 met 27% procent is gestegen. Ondanks de ergernis over dure tickets, betaalt een aanzienlijke groep toch een hoge prijs voor evenementen. Ongeveer 40 procent betaalde al eens tussen de 80 and 200 euro voor een evenement, 22 heeft zelfs wel eens 500 euro of meer uitgegeven.

Op de nieuwe pokerwebsite Poker2Events.com kunnen spelers voor gratis entreekaarten voor evenementen spelen. Er zijn verschillende soorten kaarten te winnen; van voetbalwedstrijden in de eredivisie en het WK 2010, tot tickets voor motorsport evenementen als Formule 1 en DTM, maar ook muziekconcerten van beroemde artiesten in heel Europa. Poker2Events is op 3 november geïntroduceerd in zeven landen.

Www.Poker2Events.com
Twitter: http://twitter.com/Poker2EventsNL Facebook: http://bit.ly/4FkFi9

BERICHT VOOR DE REDACTIE