Ingezonden persbericht


Onderzoek: Zelfs bij aanzienlijke kostenbesparingen zijn organisaties huiverig met overstappen telecomprovider
Easy Overstap Garantie bij Corporate ISDN Tele2 Zakelijk

Amsterdam, 16 november 2009. Ruim een derde van het Nederlandse bedrijfsleven is wantrouwig om over te stappen naar een andere telecomprovider, zelfs als het kostenvoordeel zeer groot is. De achterliggende gedachte is dat aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk ten koste gaan van de kwaliteit. Dit blijkt uit een online poll die Tele2 Zakelijk en De Financiële Telegraaf onder ruim 500 respondenten hebben gehouden.

Uit de poll blijkt verder dat bijna 30% van de organisaties daadwerkelijk overweegt over te stappen naar een andere aanbieder voor internet en telefonie. Redenen om nog niet over te stappen waren het risico om uit de lucht te zijn, de verwachting dat een overstap administratieve problemen zal opleveren en onduidelijkheid over de uiteindelijke besparing. Tele2 Zakelijk heeft dit onderzoek uit laten voeren om de barrières voor het overstappen inzichtelijk te krijgen en deze te slechten. Op basis van de resultaten heeft Tele2 Zakelijk de Easy Overstap Garantie ontwikkeld.

De Easy Overstap Garantie van Tele2 Zakelijk zorgt ervoor dat klanten probleemloos en zonder dienstonderbreking kunnen overstappen. Zo wordt een abonnement bij de huidige provider niet eerder afgesloten voordat het nieuwe bij Tele2 Zakelijk is aangesloten en optimaal werkt. Bovendien brengt een account manager alle kosten in kaart om onvoorziene kosten te voorkomen en inzichtelijk te maken hoeveel een nieuwe klant kan besparen. Door projectmanagement van Tele2 Zakelijk hoeft de nieuwe klant zich bovendien niet druk te maken over administratieve rompslomp, ook dit wordt uit handen genomen.

Tele2 Zakelijk biedt de Easy Overstap Garantie nu als eerste voor bedrijven die willen besparen op de kosten van vaste telefonie en zorgeloos willen overstappen naar Corporate ISDN van Tele2 Zakelijk. Corporate ISDN is geschikt voor bedrijven die meer dan 20 lijnen van hun telefooncentrale gebruiken. Ook voor bedrijven met een call center is het bijzonder geschikt. Klanten van Tele2 Zakelijk met Corporate ISDN besparen gemiddeld 24% op vaste telefoniekosten ten opzichte van een KPN BelBasis ISDN abonnement. Tot het eind van 2009 krijgen klanten de abonnementskosten van de eerste drie maanden vergoed. Bove dien stelt Tele2 gratis een expert ter beschikking voor de herprogrammering n
van de telefooncentrale.

"Tele2 Zakelijk is een totaalleverancier van vaste en mobiele telefonie, internet en bedrijfsnetwerken en heeft ruim 15 jaar ervaring op de zakelijke markt", vertelt Roy van Oosteroom, Directeur Tele2 Zakelijk. "Ons bedrijf voert al jaren met succes migraties uit voor zakelijke klanten en dus weten we dat organisaties daarbij niet zitten te wachten op extra zorgen. Tele2 Zakelijk doet er met de Easy Overstap Garantie alles aan om de migraties eenvoudig en inzichtelijk te houden. Deze eenvoud zorgt ervoor dat de kosten laag zijn en daar profiteren onze klanten weer van."

Kijk voor meer informatie over de Corporate ISDN campagne op tele2.nl/bezuinigenisleuk


- EINDE -