Ingezonden persbericht


Utrecht, 16 november 2009

------------------------------

ilse Media gaat database iDiDiD inzetten voor Hier.nl

ilse Media gaat de gegevens uit de sociale evenementenagenda iDiDiD gebruiken voor Hier.nl. Met de in mei van dit jaar gelanceerde dienst kan men gebruikers op basis van GPS en locatiebepaling via zendmasten direct handige en bruikbare informatie uit de omgeving verschaffen. Een uitgebreide evenementenagenda behoort vanaf heden dus ook tot het aanbod. Voor iDiDiD betekent de samenwerking weer een extra distributiekanaal voor hun uitgebreide database.

Iedereen die in het bezit is van een telefoon met GPS kan met Hier.nl praktische informatie krijgen over bijvoorbeeld pin-automaten, clubs, restaurants en bars in de omgeving van waar men zich op dat moment bevindt. Axel Kenninck van ilse Media: "Hier.nl is een product waarbij we zoveel mogelijk voor de gebruiker relevante content in de omgeving willen tonen. De content van iDiDiD sluit hier goed op aan." Hier.nl is in de eerste plaats een mobiele applicatie, maar is ook te gebruiken via een mobiele website of gewoon via de pc.

Arjan Stroeve, CEO van iDiDiD: "Door middel van het maken van koppelingen tussen netwerken als Hyves, Twitter en Facebook kunnen we onze gebruikers uitgaanstips op maat geven op basis van hun interesses. Via Hier.nl kunnen we die tips ook nog eens toespitsen op de omgeving waar onze gebruikers zich bevinden. Dat betekent een extra dimensie binnen onze voornaamste doelstelling, namelijk het helpen van onze gebruikers bij het ontdekken van evenementen."

In de afgelopen maanden heeft iDiDiD hard gewerkt aan het sluiten van overeenkomsten met partijen die in het volbrengen van deze doelstelling kunnen bijdragen. Stroeve: "Wij willen dat onze evenementen op zoveel mogelijk plaatsen te zien zijn. Zo houdt iDiDiD de concertagenda's op de websites van bijvoorbeeld 3FM en Muziek Centrum Nederland uptodate. Voer je evenementen één keer in op iDiDiD en ze vinden hun weg naar deze sites. En nu worden ze dus ook aangeboden via Hier.nl van ilse Media."

------------------------------



Ingezonden persbericht