Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Opel Nederland kondigt samenwerking aan met ALD Automotive

Hoofddorp/Breda, 16 november 2009. Opel Nederland gaat een strategische samenwerking aan met leasemaatschappij ALD Automotive. Dit is eind vorige week bekendgemaakt tijdens de introductie van de nieuwe Opel Astra in Berlijn. De internationale leasemaatschappij gaat het beheer van de operationele leasecontracten uitvoeren onder de naam Opel Leasing.

Aan deze intentieverklaring is een tender voorafgegaan waaraan 3 leasemaatschappijen deelnamen. De keuze is op ALD Automotive gevallen vanwege de ervaring met private label leasecontracten. Ook zocht Opel Nederland bewust naar een voldoende grote leasemaatschappij die flexibiliteit en persoonlijke aandacht kan bieden. Deze samenwerking is nu al in diverse andere Europese landen actief.

De marketingactiviteiten komen te liggen bij Opel Nederland, de verkoopactiviteiten worden door de dealers verzorgd. Uniek aan deze samenwerking is dat ALD Automotive ook zelf een buitendienst zal aantrekken.

Algemeen directeur ALD Automotive Carel Bal is enthousiast over het vertrouwen van Opel Nederland. "Opnieuw is gebleken dat wij met onze flexibiliteit en persoonlijke aandacht het verschil kunnen maken. Dat is voor mij een bevestiging dat wij de juiste strategie hebben gekozen. Ook komt onze ambitie om een top-5 positie in Nederland te bereiken steeds dichterbij".

Freddy De Mulder, managing director Opel Nederland: "Wij zien de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet. De verwachting is dat de leaseactiviteiten voor Opel in Nederland hiermee een extra impuls krijgen."


- Einde persbericht -

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 765.000 voertuigen en 4.000 werknemers in 39 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen binnen Europa. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.