Ingezonden persbericht


Persbericht

SANYO biedt weerstand tegen griepvirus

Virus Washer verbetert luchtkwaliteit in ruimtes tot 100 m2

Etten-Leur, 16 november 2009 - SANYO (SANYO Electric Co., Ltd.) brengt de de Virus Washer in Europa opnieuw op de markt. Dit mobiele apparaat is geschikt voor zowel huishoudelijk als professioneel gebruik en zuivert de lucht in ruimtes tot 100 m2. De Virus Washer verbetert de luchtkwaliteit, reduceert aanwezige allergenen, maakt droge lucht vochtiger en inactiveert virussen, bacteriën, schimmels en geurstoffen. Dit is mogelijk door de waterelektrolyse-technologie zonder toegevoegde chemicaliën.

Geëlektrolyseerd water loopt door het luchtzuiveringselement. Lucht wordt door het element geleid waardoor aerogene virussen worden geïnactiveerd. Deze technologie is de afgelopen jaren ontwikkeld om verschillende virussen, waaronder seizoensinfluenza, te onderdrukken.

SANYO heeft de effectiviteit van deze technologie reeds aangetoond door middel van gezamenlijk onderzoek met openbare instellingen. De technologie blijkt ook effectief als wapen tegen het H1N1-virus, beter bekend als de Mexicaanse griep. Dit heeft extern onderzoek in samenwerking met het Gunma Prefectural Institute of Public Health and Environmental Sciences uit Japan uitgewezen.

Het H1N1-virus verspreidt zich wereldwijd in hoog tempo. Vooral jonge mensen blijken vatbaar voor het virus. SANYO grijpt de wereldwijde bezorgdheid aan om het belang van goede luchtkwaliteit extra onder de aandacht te brengen. Met de Virus Washer richt het bedrijf zich met name op kantoren, medische instellingen, sport-, wellness- en fitnesscentra en kinderdagverblijven.

"De kwaliteit van de lucht die wij inademen is één van de belangrijkste factoren die ons functioneren bepaalt. Met name in openbare ruimtes is sprake van slechte luchtkwaliteit", zegt Harald Hilbelink, general manager SANYO Nederland. "De krachtige zuiveringscapaciteiten van de Virus Washer maken dit product een zeer geschikt wapen tegen micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels."

De Virus Washer is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Er is geen installatie nodig en er hoeft geen aparte wateraansluiting te worden aangelegd. Het apparaat bevat onder andere:
* indicator voor het volume van de behandelde lucht
* sensoren en een controlesysteem om de vochtigheidsgraad te controleren
* filter om pollen, schimmels en stof op te vangen
* automatische klep om de blaasrichting aan te passen en stofinval te voorkomen
* controlepaneel voor eenvoudig gebruik en besturing
* 6-liter voorraadtank om tien uur continue werking te bewerkstelligen
* automatisch afvoersysteem met alarm wanneer de tank geleegd moet worden

SANYO blijft investeren in onderzoek naar en doorontwikkeling van de waterelektrolyse-technologie.

Prijzen en beschikbaarheid
De Virus Washer is beschikbaar voor een adviesprijs vanaf 299 Euro. Meer informatie is te vinden via: http://www.sanyo-healthcare.com

BERICHT VOOR DE REDACTIE



Ingezonden persbericht