Gemeente Zevenaar



1/9
GEMEENTE ZEVENAAR WEEK 47 (16 tot 23 november 2009) BEKENDMAKINGEN
BESLUIT RUIMTELIJKE ORDENING

Vooraankondiging voorbereiding Structuurvisie
Burgemeester en wethouders delen ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening mee dat het gemeentebestuur een structuurvisie voorbereidt voor het gehele grondgebied van de gemeente Zevenaar. Directe aanleiding voor de nieuwe structuurvisie vormt de inwerkingtreding van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) per 1 juli 2008, waarin gemeenten verplicht worden gesteld over een actuele structuurvisie voor haar grondgebied te beschikken. De structuurvisie schetst op hoofdlijnen het door het gemeentebestuur beoogde ruimtelijke beleid voor het grondgebied van de gemeente tot 2030. Meer informatie hierover treft u aan in de bij deze krant gevoegde nieuwsbrief.
Afhankelijk van de keuzes die bij de voorbereiding van de structuurvisie aan de orde zijn, kan het noodzakelijk zijn dat een milieueffectrapportage (Planmer) moet worden opgesteld. In dit stadium van de procedure worden nog geen stukken ter inzage gelegd, kunnen geen zienswijzen worden ingediend en wordt er geen gelegenheid geboden tot het uitbrengen van adviezen. Het ontwerp van de structuurvisie zal naar verwachting in het 4e kwartaal van 2010 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk op het plan te reageren. In de Zevenaar Post en op de gemeentelijke website zal Te zijner tijd worden aangegeven wanneer en hoe kan worden gereageerd. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer Geurts van de afdeling Ontwikkeling, telefoon 0316 - 595 214

WET RUIMTELIJKE ORDENING
Aanvragen ontheffing bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is van plan de volgende ontheffingen te verlenen:
- 06-07-2009: om met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het bestemmingsplan "Rhederlaag" voor het plaatsen van een bedrijfsloods op het perceel Uitmeentsestraat 13 6987 CX te Giesbeek.

- 09-11-2009: om met toepassing van artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het bestemmingsplan 'BAT' voor het tijdelijk gebruik als gemeentehuis (kantoorfunctie met daaraan gerelateerde baliewerkzaamheden) voor de duur van maximaal 3 jaar op het perceel Kerkstraat 27-29, 6901 AA te Zevenaar; Inzage
Het ontwerp van de bovengenoemde besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 19 november 2009 gedurende zes weken bij de Balie Ruimte. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien.
Inspraakmogelijkheden
Tijdens de inzagenperiode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.

2/9

WET RUIMTELIJKE ORDENING
Ontwerp projectbesluit tweekappers Middag Oost
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij van plan is om met toepassing van artikel
3.10 van de Wet ruimtelijke ordening een projectbesluit vast te stellen ten behoeve van de bouw van enkele tweekappers in het woningbouwproject Middag Oost in Babberich. Inzage
Het ontwerp van bovengenoemd besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 19 november 2009 gedurende zes weken bij de Balie Ruimte. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. De documenten zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente Zevenaar (www.zevenaar.nl/actueel/bekendmakingen/Wet ruimtelijke ordening/week47). Zienswijzen
Tijdens de inzagenperiode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.

WONINGWET
Lichte bouwaanvragen
Bij het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:
- 03-11-2009: Oranjelaan 9, 6901 BJ, Zevenaar; het gedeeltelijk veranderen van het dak van de aanbouw (BL20090453);

- 09-11-2009: Methen 4e, 6904 GN, Zevenaar; het oprichten van een veranda (BL20090458). Reguliere bouwaanvragen
Bij het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:
- 05-11-2009: Arnhemseweg 119, 6904 CW, Zevenaar; het gedeeltelijk veranderen van de schuur (BR20090454);

- 06-11-2009: Koestraat 33, 6988 AA, Lathum; het gedeeltelijk veranderen van het woonhuis (BR20090456);

- 05-11-2009: Stationsplein 9, 6901 BE, Zevenaar; het gedeeltelijk vernieuwen van de rijwielstalling voor treinreizigers (BR20090455);

- 09-11-2009: Schaapsdrift 275, 6902 AH, Zevenaar; het veranderen van een pannen naar een rietendak (BR20090457).

WONINGWET
Ontwerp bouwvergunning
Het college van burgemeester en wethouders is van plan de volgende vergunning te verlenen:
- 06-07-2009: Uitmeentsestraat 13 6987 CX te Giesbeek, het plaatsen van een bedrijfsloods (BR20090260). Inzage
Het ontwerp van het bovengenoemde besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 19 november 2009 gedurende zes weken bij de Balie Ruimte. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien.
Inspraakmogelijkheden
Tijdens de inzagenperiode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.
3/9

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009
Reclameaanvraag
Bij het college van burgemeester en wethouders is de volgende aanvraag ingekomen:
- 28-10-2009: Weverstraat 12, 6901 AM, Zevenaar, het veranderen van een gevelreclame (RA20095354). MONUMENTENWET 1988/MONUMENTENVERORDENING ZEVENAAR 2004 Aanvraag Gemeentelijke Monumentenvergunning
Bij het college van burgemeester en wethouders is de volgende aanvraag ingekomen:
- 06-11-2009: Koestraat 33, 6988 AA, Lathum, het gedeeltelijk veranderen van het woonhuis (MR20095547).

HEBT U (VER)BOUWPLANNEN?
De gemeente Zevenaar denkt met u mee !
Voordat u uiteindelijk gaat bouwen komen er waarschijnlijk heel wat vragen bij u op: Wat wil ik eigenlijk bouwen, hoe gaat het eruit zien? Welke architect of aannemer neem ik?
Waar en wanneer kan ik gaan bouwen?
Vergunningen?
De vraag: "Welke vergunningen heb ik hier allemaal voor nodig?" zal zeker door uw hoofd spoken. Met deze vraag willen wij u graag helpen. Als geen ander weten wij welke vergunningen nodig zijn voor het oprichten van bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfshal, een nieuwe woning maar ook bijvoorbeeld bij het vergroten van uw bestaande woonkamer.
Om tot een goed advies te komen willen wij graag met u aan tafel om uw bouwplannen in een vroeg stadium te bespreken. Na het bespreken van de schetsen krijgt u voorschriften mee waaraan het bouwplan moet voldoen. Op basis van deze voorschriften kunt u een 'principe verzoek' indienen. Principe verzoek
Wij beoordelen het definitieve ontwerp (principe verzoek) op allerlei punten. Wij gaan toetsen aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan en aan redelijke eisen van welstand. Op basis van dit definitieve ontwerp zullen we aan u een schriftelijk advies uitbrengen. In dit advies staat ook of u bijvoorbeeld een milieuvergunning nodig heeft, of er een bodemonderzoek gedaan moet worden maar u leest ook of er een inrit en of kapvergunning nodig is. Ook zal de brandweer een advies geven over het bouwplan. Als onze adviezen in uw bouwaanvraag zijn verwerkt en deze compleet wordt ingediend, zal de aanvraag soepel kunnen verlopen. De eventuele obstakels zijn namelijk al besproken tijdens het 'principe verzoek'. Dus: heeft u bouwplannen loop dan gerust eens bij ons binnen zodat wij samen met u uw ideeën tot een 'snelle' bouwvergunning kunnen verwerken zodat u snel kunt beginnen met het daadwerkelijk realiseren van uw bouwplan.
BESLUITEN
WET RUIMTELIJKE ORDENING
Vaststelling wijzigingsplan
Burgemeester en wethouders hebben op 10 november 2009 het wijzigingsplan "Kom Zevenaar, Bizetstraat 1 te Zevenaar" vastgesteld. Dit uitwerkingsplan heeft betrekking op de aanpassing van het bestaande bouwperceel ten behoeve van de nieuwbouw van een speellokaal aan de Bizetstraat 1 6904 KL te Zevenaar.
4/9
Inzage
Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van 19 november 2009 gedurende zes weken bij de balie Ruimte. Het kan daar tijdens openingstijden worden ingezien. Beroep
Het ontwerpwijzigingsplan heeft met ingang van 10 september 2009 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van het ontwerpplan zijn geen zienswijzen ingediend en is het ontwerpwijzigingsplan ongewijzigd vastgesteld. Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van bekendmaking een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem).

WET MILIEUBEHEER
Vaststelling definitieve besluiten
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende milieuvergunningen te verlenen.
- 09-11-2009: voor de door P.B.A. Lueb aangevraagde revisievergunning voor de melkrundvee- en vleesvarkenshouderij op het perceel Doesburgseweg 20, 6902 PN te Zevenaar.
- 09-11-2009: op de door de heer R.J.T. Smeenk, namens maatschap Smeenk-Loeters, aangevraagde revisievergunning voor de melkrundveehouderij met jongvee opfok op het perceel Bahrestraat 2-4, 6987 EJ te Giesbeek.
Inzage
De ontwerpbesluiten hebben zes weken ter inzage gelegen. In die periode zijn er geen zienswijzen bij ons binnengekomen. De definitieve besluiten wijken inhoudelijk niet af van de eerder vastgestelde ontwerpen. De vergunningen, de aanvragen en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 9 november 2009 gedurende zes weken bij de balie Ruimte. De stukken kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien.
Beroep
Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen in beroep gaan. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar:
Raad van State
Afdeling bestuursrechtspraak
Postbus 20019
2500 EA Den Haag
Vermeld in ieder geval tegen welk besluit uw beroepschrift is gericht en waarom. Uw beroepschrift moet binnen zes weken zijn ingediend. Daarmee voorkomt u dat de Raad van State uw beroep niet in behandeling kan nemen. De termijn begint de dag na terinzagelegging van dit besluit. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

WONINGWET
Lichte bouwvergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunning te verlenen:
- 05-11-2009: Klaroen 11, 6904 PB, Zevenaar, het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis (ontheffing op basis van artikel 3.23 van de Wro) (BL20091217).
Reguliere bouwvergunningen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunningen te verlenen: 5/9

- 06-08-2009: Mariendaalseweg 9, 6986 AC, Angerlo; het vergroten van de woning (ontheffing op basis van artikel 3.6 van de Wro) (BR20090056);

- 05-11-2009: Slenterweg 14, 6905 DN, Zevenaar, het oprichten van een woonhuis met een bijgebouw (ontheffing op basis van artikel 3.6 lid 1 sub c van de Wro) (BR20090418). Bezwaar
Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen daartegen bezwaar maken. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift te sturen naar: Burgemeester en wethouders van Zevenaar
Postbus 10
6900 AA Zevenaar
In ieder geval moet worden vermeld tegen welk besluit het bezwaarschrift is gericht en waarom. Het bezwaarschrift moet zijn ingediend binnen zes weken nadat dit besluit is bekendgemaakt. Na deze termijn ingediende bezwaarschriften kunnen wij niet in behandeling nemen. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een bezwaarschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden gevraagd.
Beroep
Tegen bouwvergunningen die met toepassing van een ontheffing zijn verleend, kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit in beroep gaan. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar:
Arrondissementsrechtbank
Sector bestuursrecht
Postbus 9030
6800 EM ARNHEM
In ieder geval moet worden vermeld tegen welk besluit het beroepschrift is gericht en waarom. Het beroepschrift moet binnen zes weken zijn ingediend. Deze termijn begint de dag na terinzagelegging van dit besluit. Beroepschriften die na deze termijn zijn ingediend kan de rechtbank niet in behandeling nemen. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening worden gevraagd.
Ontheffing op grond van artikel 3.22 en 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening treedt pas in werking in de zevende week na bekendmaking van het definitieve besluit. U mag pas beginnen met bouwen als de ontheffing in werking is getreden.
BOUWVERORDENING ZEVENAAR 2007
Sloopvergunningen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunningen te verlenen:
- 30-10-2009: Pannerdenseweg 8A, 6905 SE, Zevenaar; het slopen van een hoveniersopslag (SA20090357);

- 30-10-2009: Bemweg 11, 6905 BL, Zevenaar; het slopen van een garage (SA20090411);
- 30-10-2009: Bemweg 31, 6905 BL, Zevenaar; het gedeeltelijk slopen van een woning (SA20090409);
- 30-10-2009: Didamsestraat 13, 6901 HA, Zevenaar; het slopen van de dakconstructie (SA20090367);
- 30-10-2009: Oudesteeg 6, 6903 PB, Zevenaar; het gedeeltelijk slopen van de rundveestal (SA20090419); Bezwaar
Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen daartegen bezwaar maken. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift te sturen naar: Burgemeester en wethouders van Zevenaar
Postbus 10
6900 AA Zevenaar
In ieder geval moet worden vermeld tegen welk besluit het bezwaarschrift is gericht en waarom. Het bezwaarschrift moet zijn ingediend binnen zes weken nadat dit besluit is bekendgemaakt. 6/9
Na deze termijn ingediende bezwaarschriften kunnen wij niet in behandeling nemen. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een bezwaarschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden gevraagd.

BOMENVERORDENING ZEVENAAR 2007
Kapvergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunning te verlenen:
- 03-11-2009: het kappen van 21 populieren, 22 essen, 2 eiken en 1 els, op het perceel Broekzijdestraat 3, 6986 CK, Angerlo (KA20094733).
Bezwaar
Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen daartegen bezwaar maken. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift te sturen naar: Burgemeester en wethouders van Zevenaar
Postbus 10
6900 AA Zevenaar
In ieder geval moet worden vermeld tegen welk besluit het bezwaarschrift is gericht en waarom. Het bezwaarschrift moet zijn ingediend binnen zes weken nadat dit besluit is bekendgemaakt. Na deze termijn ingediende bezwaarschriften kunnen wij niet in behandeling nemen. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een bezwaarschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden gevraagd.
ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2009
Stoken
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende ontheffingen te verlenen van het verbod in de open lucht afvalstoffen te verbranden buiten inrichtingen of anderszins vuur aan te leggen, te stoken of te hebben, in dit geval het verbranden van snoeihout, op de volgende percelen:
- 03-11-2009: Zuiderlaan 51, 6905 AD, Zevenaar, beoogde stookdatum: 28-12-2009;
- 10-11-2009: Didamseweg ongenummerd, 6986 AD, Angerlo, beoogde stookdatum: 19-11-2009; Optocht
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunningen te verlenen:
- 04-11-2009: Amnesty International Zevenaar, het houden van een fakkelwake op 10 december 2009 van 16.45 tot 18.45 uur nabij het station Zevenaar, Stationsplein 9, 6901 BE, Zevenaar (OP20095352);
- 05-11-2009: Oranje Comité Ooy/Oud Zevenaar, het houden van een Sint- Maartenswandeltocht, op 7 november 2009 van 17.00 tot 19.30 uur, vanaf de Oud Zevenaarseweg, Martinusweg, Leemkuylweg, Hofweg met een afsluiting in het Tichelpark, 6905 AR, Zevenaar (OP20095036). Aankondigingborden
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunningen te verlenen:
- 30-10-2009: Liemers Mannenkoor, het plaatsen van 15 aankondigingborden in de gemeente Zevenaar, in de periode van 7 tot en met 20 december 2009, ter aankondiging van het kerstconcert (SP20095361);
- 05-11-2009: Pastorale Raad Sint Martinus Oud-Zevenaar, het plaatsen van 15 aankondigingborden in de gemeente Zevenaar, in de periode van 23 november tot en met 6 december 2009, ter aankondiging van het kerstconcert (SP20095386).
Standplaatsen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunning te verlenen:
- 09-11-2009: PvdA afdeling Zevenaar, het innemen van een standplaats op vrijdag 13 november 2009 op de weekmarkt, 6901, Zevenaar en op zaterdag 14 november 2009 op de parkeerplaats voor de Molen,
7/9
6987 CH, Giesbeek van 10.30 tot 15.00 uur en op het terrein voor supermarkt Super de Boer, 6904 BD, in de wijk Zonnemaat van 10.30 tot 15.00 uur (ST20095393) Uitrit
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende vergunningen te verlenen:
- 30-10-2009: Rembrandtplein 7, 6901 DP, Zevenaar, het hebben van een uitrit naar de openbare weg (UI20094508)
Bezwaar
Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen daartegen bezwaar maken. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift te sturen naar: Burgemeester en wethouders van Zevenaar
Postbus 10
6900 AA Zevenaar
In ieder geval moet worden vermeld tegen welk besluit het bezwaarschrift is gericht en waarom. Het bezwaarschrift moet zijn ingediend binnen zes weken nadat dit besluit is bekendgemaakt. Na deze termijn ingediende bezwaarschriften kunnen wij niet in behandeling nemen. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een bezwaarschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden gevraagd.

DUOBAKINZAMELING
Andere inzameldag
Op 1 december begint de gemeente met de gescheiden inzameling van plastic. Dit heeft in een paar wijken ook gevolgen voor de duobakinzameling. De verwachting is namelijk dat het aanbod van duobakken zal afnemen
omdat veel plastic eruit gaat. De inzamelroutes kosten daardoor minder tijd.
In Zevenaar leidt dit tot een andere inzameldag voor Het Broek/Hengelder/Tatelaar (van donderdag naar vrijdag) en voor Zonnemaat (van donderdag naar woensdag). In december zal de inzameling voor het eerst op de nieuwe dag plaatsvinden. Alle mensen die het betreft krijgen een brief, waarin de nieuwe inzameldag staat vermeld. Op de website van de gemeente (www.zevenaar.nl/Wonen en
Leven in Zevenaar/Wonen/Milieu en afval/Huishoudelijk afval) staat een kaart met de nieuwe inzamelgebieden.

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum Plaats Inzamelaar
Woensdagavond 18
november
Babberich drumfanfare Sint Jan
Donderdagavond 19
november
Angerlo Basisschool De Trompetter
Zaterdag 21 november Lentemorgen 2 Basisschool Lindenhage Zaterdag 21 november Lathum ds. Jonkersschool

8/9
Dinsdagavond 24
november
Zonegge 1-6 15-24 + flats Hooge
Bongert/ Meidoornstraat
carnavalsvereniging
Griethtreejers
VERGADERINGEN
Gemeenteraad
Agenda voor de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 25 NOVEMBER 2009 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur. Vragenuur

1. Beantwoorden schriftelijke vragen

2. Mededelingen college

3. Lijst ingekomen stukken
Onderwerpen

4. Notulen van de raadsvergadering van 21 oktober 2009
5. Reclamebelasting in het centrum van Zevenaar Hamerstukken

6. Notitie jeugd: Morgen gaat het (nog) beter

7. Beschikbaar stellen krediet voor tijdelijke huisvesting expositie Liemers Museum in het pand Kerkstraat 16

8. Vaststellen Marktverordening Zevenaar 2009

9. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Zevenaar 2010
10. Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs 2009
11. Intrekken Verordening Overleg Lokaal onderwijsbeleid Commissie Ruimtelijke Kwaliteit
De openbare vergadering van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit wordt gehouden op maandag 23 november 2009 om 13.30 uur in het gemeentehuis. De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 20 november bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

EVENEMENTEN
Kijk voor het totale overzicht van evenementen op www.zevenaar.nl 19 november Kerstdemonstratie bloemschikken Groei & Bloei (Grietakkers 3) 19 november Lezing CHZ: Historische filmbeelden WO II (Grietakkers 3) 20 november Lezing van Wim van Heugten over De Liemers (Lathumse Kerk) 21 november Veteranencafé (De Hooge Bongert)
24 november Open les muziektheatergroep Flirt (Juvenaat) 28 november Aktief Muziek Spektakel (Sporthal De Panoven Giesbeek) 28 november Konijnen- en pluimveeshow (Pannerdenseweg 8a) 4, 5 en 6 december Jubileum- en Regiotentoonstelling De Vogelvriend (Andreasschuttersgebouw)
28 november Prinsenbal Karnavalsvereniging De Griethreejers (Oude Doesburgseweg 24)

12 december Op Safari door de jaren, voorstelling Amicitia (Het Musiater) 12 december Hollandse Hits, Toppers in concert voor de voedselbank (Grietakkers 3)
13 december Kerstconcert harmonie St Martinus en X-mas Voices (St. Martinuskerk Oud-Zevenaar)

9/9
13 december Kerstconcert Hooge Bongertkoor (Ontmoetingskerk)