Ingezonden persbericht


Houten, 29 oktober 2009

FEESTELIJKE FILMPREMIÈRE KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER

Maandag 16 november in Pathé Tuschinski in Amsterdam

Maandagavond 16 november vindt de feestelijke galapremière plaats van de Nederlandse speelfilm komt een vrouw bij de dokter van regisseur Reinout Oerlemans. In deze film die een ode aan de liefde is, schitteren Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver. Naast de cast, zullen ook vele BN'ers waaronder Kane, die de titelsong 'Love Over Healing' voor de film heeft geschreven, hun opwachting maken op de rode loper. komt een vrouw bij de dokter is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Kluun en draait vanaf 26 november 2009 in de bioscopen.

De film vertelt het verhaal van Stijn; hij houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van de wereld. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is 'on top of the world'. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. En dan is er Roos. Zomaar. Onaangekondigd staat ze tijdens carnaval voor zijn neus. Ze wordt zijn kankervrije oase, waar hij de kilte van thuis even kan vergeten. Wat hij nooit voor mogelijk had gehouden, gebeurt; hij wordt verliefd. Verslaafd zelfs, aan Roos. Elke vrije minuut wil hij bij haar zijn. Zijn leven wordt een chaos, iedereen vraagt aandacht, het kantoor moet door, zijn vrouw gaat dood. Stijn moet nù een keuze maken.

De film wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures.

# einde persbericht #

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama⤐, film⤐ en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10 en De Brief voor de Koning. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.

Over Inspire Pictures bv
Inspire Pictures bv is sinds 2004 actief als distributeur en producent van zowel lokale als internationale speelfilms en medeverantwoordelijk voor kassuccessen als Kruistocht in Spijkerbroek, De Brief voor de Koning en Oorlogswinter. Daarnaast ondersteunt Inspire Pictures creatief hoogstaande films als Kan door Huid heen, Happy End enVliegenierster van Kazbek. Inmiddels is de omvangrijke lokale portfolio uitgebreid met de internationale coproductie Capa.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht