C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 16 november 2009

Ctac tekent intentieverklaring voor overname Yellow2B en Yellow & Red

ERP-specialist Ctac heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van Yellow2B en Yellow & Red. Ctac heeft het voornemen om per 1 januari 2010 52% van de aandelen van beide onderdelen over te nemen. De koopprijs is volledig afhankelijk van de resultaten van Yellow2B en Yellow & Red in de aankomende drie jaar. Het belang zal in die periode geleidelijk worden uitgebouwd naar 100%.

Yellow2B, opgericht in 2001, levert integratie-oplossingen die SAP systemen op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk maken. Yellow & Red, opgericht in 2000, richt zich op de realisatie van internetapplicaties, content management en e-business oplossingen.

Door de voorgenomen acquisitie versterkt Ctac haar leidende positie in de markt van ICT- specialisten in Nederland en België. In het bijzonder ligt de versterking op de volgende gebieden:


· Door de acquisitie van Yellow2B is Ctac in staat een nieuwe propositie in de markt aan te bieden op het terrein van SAP usability en integratie.


· Yellow & Red heeft een bewezen track record op het gebied van internetapplicaties, content management en e-business oplossingen. Ctac ziet hier mogelijkheden om zich op dit terrein beter te profileren en haar positie met Microsoft producten versneld uit te bouwen.


· Beide ondernemingen bedienen met name grote ondernemingen / multinationals en werken voornamelijk buiten de klantenkring van Ctac.


· Yellow2B en Yellow & Red zullen zelfstandig onder eigen naam als onderdeel van Ctac opereren in de markt. De SAP NetWeaver consultants van Ctac zullen worden toegevoegd aan Yellow2B.

Sinds de oprichting zijn Yellow2B en Yellow & Red winstgevend en genereren in 2009 naar verwachting een gezamenlijke omzet van circa EUR 3,3 miljoen. Per ultimo september 2009 hadden beide vennootschappen gezamenlijk 27 medewerkers.

Naar verwachting zal de voorgenomen acquisitie reeds in 2010 aan de winst per aandeel bijdragen.

/ / / / / / / / / /


1





Profiel Yellow2B
Yellow2B realiseert integratie-oplossingen die SAP systemen op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk maken. Het bedrijf heeft een uniek concept en speciale software componenten ontwikkeld waarmee SAP voor een breder publiek beschikbaar komt, ook voor de niet-geoefende SAP-gebruiker. Tot haar klantenkring behoren bedrijven en organisaties uit diverse branches, waaronder Audax, Stad Gent, Universiteit Maastricht, TNT Post, ENECO, BHP Billiton en Ministerie van Economische Zaken en Louwman & Parqui. Yellow2B heeft vestigingen in Eindhoven en Den Bosch. Meer info: www.yellow2b.com.

Profiel Yellow & Red
Yellow & Red realiseert internetapplicaties, content management- en e-business oplossingen voor toonaangevende klanten in Nederland en België. Het bedrijf beschikt over een 10-jarig track record van succesvolle internetprojecten op basis van bewezen technologieën waaronder het Microsoft platform. Yellow & Red werkt onder meer voor de Nederlandse Spoorwegen, Center Parcs, Philips, KPN, VDL, DENSO Europe en DAF Trucks. De diensten worden aangeboden op basis van consultancy, detachering of volledige turnkey projectuitbesteding. Meer info: www.yellowred.nl.

Profiel Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP en Microsoft systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties, van elke bedrijfsgrootte en uit uiteenlopende branches. Per ultimo september 2009 had Ctac 488 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.