Ingezonden persbericht

Aon Benfield versterkt Benelux divisie met drie ervaren professionals

Rotterdam, 16 november 2009 - Aon Benfield, een wereldwijd toonaangevende herverzekeringsmakelaar en capital advisor, versterkt zijn Benelux divisie met een drietal benoemingen.

Hans Groot (45) is benoemd tot Chief Operating Officer en wordt lid van het managementteam Benelux. Naast zijn verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden in de Benelux zal Groot als senior account executive op een aantal Nederlandse klanten betrokken zijn. Groot heeft meer dan twintig jaar ervaring in de verzekerings- en herverzekeringsindustrie en was hiervoor CEO Europa bij schade-expert Cunningham Lindsey. Daarvoor was Groot werkzaam bij de Delta Lloyd groep in diverse management- en directiefuncties, zoals Manager Herverzekering en Directeur Schade bij het Delta Lloyd label, Directeur Verzekeraars bij het Ohra label en Algemeen Directeur bij Ennia Caribe. Hij is werkzaam vanuit Amsterdam.

Milko Vinke (40) treedt toe tot het Benelux Analytics team van Aon Benfield. Vinke heeft ruim twintig jaar ervaring in de verzekeringsindustrie en is afkomstig van Towers Perrin Tillinghast, waar hij als consultant actief was. Daarvoor werkte Vinke als actuaris bij Winterthur aan de schadekant en bij Delta Lloyd aan de levenkant. Vinke gaat zich, naast catastrofemodellering en kapitaalvraagstukken, bezighouden met de ontwikkeling van de Leven- en Zorgportefeuille. Vinke is lid van het Actuarieel Genootschap. Hij heeft Amsterdam als standplaats.

Per 1 januari 2010 vult Jurgen Wielandts (39) het Benelux Analytics team aan. Wielandts heeft een master in wiskunde en is lid van de Koninklijke Vereniging van Belgische Actuarissen. Hij is vijftien jaar werkzaam in de verzekeringsindustrie en bekleedde functies bij KBC en Fortis. Hij richtte zich bij Fortis op de ontwikkeling van het interne dynamic financial analysis model (DFA) van de groep, met behulp van Aon Benfield's eigen Remetrica software. Wielandts heeft Brussel als standplaats en zal, naast een diversiteit aan analytische thema's, vooral bezig zijn met het verder uitbouwen van de Solvency II-expertise binnen Aon Benfield.

"Met de komst van Hans, Jurgen en Milko versterken we onze positie als toonaangevende aanbieder van herverzekerings- en analytische expertise verder in de regio," zegt Richard Dudley, CEO van Aon Benfield Benelux. "Naast het brengen van herverzekeringsoplossingen die passen bij de individuele behoeften van onze klanten, ondersteunen we actief bij het optimaliseren van hun business modellen. Dit doen we door vanuit diverse perspectieven, waaronder die van lokale toezichthouders, passend advies te geven op het gebied van kapitaal. De combinatie van deze drie ervaren professionals is van grote waarde voor Aon Benfield."

Over Aon Benfield
Aon Benfield is wereldwijd de grootste herverzekeringsmakelaar en capital advisor en levert haar klanten integrale oplossingen op het gebied van kapitaal vraagstukken. Aon Benfield biedt door haar internationale netwerk met vestigingen in meer dan 50 landen en 4000 professionals toegang tot alle zowel traditionele als alternatieve herverzekeringsmarkten. Aon Benfield is marktleider op het gebied van treaty, facultatieve en kapitaalmarkttransacties.

Over Aon Nederland
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 37.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE).

Kijk voor meer informatie op www.aon.nl en www.werkenbijaon.nl.