Eumedion

Johan van der Ende (PGGM) benoemd tot nieuwe voorzitter Eumedion

Amsterdam,16 november 2009 - Johan van der Ende, Chief Investment Officer van PGGM Investments, is door het Algemeen bestuur van Eumedion benoemd tot nieuwe voorzitter van Eumedion. Johan van der Ende (50 jaar) volgt Roderick Munsters, Chief Executive Officer van Robeco op, die sinds de oprichting van Eumedion in 2006 voorzitter was.

Rients Abma, directeur Eumedion: 'Graag bedank ik Roderick voor de jaren waarin hij sinds de oprichting van Eumedion sturing heeft gegeven aan het platform voor institutionele beleggers. Ik ben verheugd dat Johan van der Ende vanuit het fundament dat Roderick heeft gelegd de voorzittersrol van Eumedion op zich kan nemen en wens hem hierbij veel succes. Ik zie met vertrouwen tegemoet dat Johan met zijn enthousiasme en rijke ervaring met actief aandeelhouderschap en verantwoord beleggen Eumedion op een goede manier zal leiden naar de volgende fase in ons bestaan.'

Johan van der Ende: 'Ik kijk er naar uit om met mijn medebestuursleden en het Eumedion-team door te gaan op de ingeslagen weg en het aandachtsgebied goed ondernemingsbestuur (corporate governance) te verbreden naar ook duurzaamheidsfactoren.'

Johan van der Ende is sinds begin 2005 werkzaam bij PGGM en vanaf 1 juli 2008 Chief Investment Officer van PGGM Investments. Daarvoor was hij werkzaam bij ING in diverse functies.


Over Eumedion
Eumedion behartigt de belangen van de bij haar aangesloten institutionele beleggers op het terrein van corporate governance en duurzaamheid. Eumedion stelt zich ten doel het vanuit de verantwoordelijkheid van in Nederland gevestigde institutionele beleggers onderhouden en doorontwikkelen van goede corporate governance en duurzaamheid en het bevorderen van de acceptatie en naleving van standaarden hiervan door beursgenoteerde ondernemingen en institutionele beleggers, met name in Nederland en Europa. Eumedion heeft 65 Nederlandse en buitenlandse institutionele beleggers als deelnemer. Deze hebben in totaal meer dan 1000 miljard euro aan belegd vermogen onder beheer.