Ingezonden persbericht



innovaphone in de mode Nederlandse confectiegroothandel kiest voor Zuid-Duitse telefoniespecialist

Sindelfingen, 16 november - Toen Just Brands, het bedrijf achter de kledingmerken PME Legend, Vanguard, Tripper en Cast Iron, naar een nieuw hoofkantoor verhuisde, was dat het ideale moment om ook het oude telefoniesysteem te vernieuwen. De keuze daarvoor viel al snel op de oplossing van de Zuid-Duitse IP-telefoniespecialist innovaphone. In de moderne nieuwbouw aan de A9 in Lijnden bevinden zich meerdere kantoren en 13 verschillende showrooms. Deze zijn nu met elkaar verbonden via een al even modern IP- telefoniesysteem dat Just Brands de flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden biedt waar het naar op zoek was.

"We communiceren veel met leveranciers, zowel per telefoon als per mail en FTP. Goede betrouwbare technologie is in onze branche daardoor erg belangrijk", aldus Arjan van der Heijden, Operationeel Manager bij Just Brands. Bovendien moest het nieuwe telefoniesysteem ook voldoende mogelijkheden bieden om in de toekomst verdere deelnemers en thuiswerkplaatsen er op aan te sluiten. In overleg met Bizqit, al meer dan 10 jaar de IT provider van Just Brands, werd besloten een IP oplossing van innovaphone te installeren. Het systeem van innovaphone is vrij schaalbaar en naar behoefte uit te breiden. Op deze manier kan het telefoniesysteem dus moeiteloos met het bedrijf meegroeien. "IP telefonie geeft ons veel flexibiliteit", vervolgt van der Heijden,"dat is met name ook belangrijk voor onze thuiswerkers en buitenlandse showrooms. Het nieuwe telefoniesysteem sluit goed aan op onze wensen."

De installatie van het innovaphone IP-systeem verliep voorspoedig volgens van der Heijden, "Deze viel zoals gezegd samen met de verhuizing naar ons nieuwe pand. In maart hebben we onze keuze op innovaphone laten vallen en in juni was het systeem geheel klaar, zoals afgesproken keurig op tijd voor onze verhuizing. We hebben daardoor geen enkel moment zonder telefoon gezeten." Aan de basis van het systeem staat de IP800 gateway, die met een SIP trunk op het netwerk aangesloten is. Desktop toestellen met een gigabit ethernet aansluiting waarmee bijvoorbeeld ook een PC op het netwerk aangesloten kan worden, zorgen ervoor dat de grote grafische bestanden die binnen Just Brands gebruikt worden met hoge innovaphone . Persbericht 07/09. 1/2





snelheid verstuurd en ontvangen worden. Doordat alle producten van innovaphone op gangbare standaards gebaseerd zijn, kunnen andere onderdelen moeiteloos toegevoegd worden. Zo functioneert bij Just Brands de IP1200 gateway als basisstation voor alle DECT-toestellen en zijn analoge apparaten zoals faxmachines en deur intercomsystemen met behulp van een adapter geïntegreerd.

Just Brands is erg tevreden met het nieuwe IP-telefoniesysteem en heeft vele plannen op het gebied van de communicatie-infrastructuur. "Uiteindelijk willen we elke thuiswerkplek en elke externe showroom aan de centrale gekoppeld hebben. Bij groei van het bedrijf hebben we op eigen grond nog ruimte voor een extra gebouw. Ook hier zal direct een VoIP systeem komen, dat dan aan ons huidige systeem gekoppeld wordt. En afhankelijk van de kwaliteit van de internetverbinding in de betreffende landen streven we er ook naar leveranciers in het systeem op te nemen, om de kosten van internationale gesprekken te minimaliseren."

Over innovaphone
innovaphone AG heeft van het begin af aan een beduidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van de IP- telefonie. De Zuid-Duitse firma werd in 1997 opgericht door vier ISDN-pionieren. Tot op heden is het bedrijf, met inmiddels rond 60 medewerkers, geheel in privébezit. innovaphone ontwikkelt geen hybride oplossingen, maar zuivere IP-systemen, die de zekerheid en beschikbaarheid van klassieke telefooncentrales combineert met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de IP-wereld. De kern van het productassortiment vormt de innovaphone PBX, die geschikt is voor alle gangbare interfaces en een perfect platform biedt voor op maat gemaakte Unified Communications scenario's. Daarmee kunnen, afhankelijk van de configuratie, bedrijven van iedere grootte uitgerust worden: van kleine bedrijven en middelgrote bedrijven met meerdere vestigingen tot grote enterprise omgevingen aan toe. De IP-telefonie systemen van innovaphone worden uitsluitend door geautoriseerde distributeuren en resellers verkocht. Het hoofdkantoor van de firma is gevestigd in Sindelfingen. Verdere vestigingen bevinden zich in Hannover, Berlijn, Wenen en Verona.
Aanspreekpartners voor de pers

innovaphone AG