Ingezonden persbericht


QATAR AIRWAYS VERKOZEN TOT 'BESTE BUSINESS CLASS TER WERELD 2009' TIJDENS 'WORLD TRAVEL AWARDS'

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt Qatar Airways erkend door branchegenoten tijdens de 'World Travel Awards'.

16 november 2009

Parijs, FRANKRIJK - Qatar Airways is verkozen tot 'Beste Business Class ter wereld' tijdens de 16e editie van de 'World Travel Awards', dé ontmoetingsplaats voor professionals in de toeristische sector uit de hele wereld, die 7 november gehouden werd in het Grosvenor House Hotel in London. Deze onderscheiding onderstreept de 5 sterren voor servicekwaliteit die Qatar Airways werden toegekend door Skytrax.

De 'World Travel Awards', een evenement dat wereldwijd bekend is, wordt bezocht door professionals uit de toeristische sector afkomstig uit 160 landen. Het doel van dit evenement is om innovatie, kwaliteitsnormen en perfectie te bevorderen om de standaarden binnen de sector continue te verhogen.

Om deze titel te behalen had Qatar Airways te maken met serieuze concurrentie en moest een jury overtuigen bestaand uit 180.000 reisagenten en professionals uit de toeristische sector van over de hele wereld.

Qatar Airways is door branchegenoten verkozen tot 'Beste Business Class ter wereld' voor de uitstekende kwaliteit van haar services aan boord aan en in de luchthavens zelf. De Premium Terminal in Doha (speciaal voor passagiers die First Class en Business Class reizen), de hartelijke ontvangst en service van de bemanning, en het te personaliseren entertainmentsysteem zijn positieve punten die zeker hebben bijgedragen aan het behalen van deze titel.

M. Akbar Al Baker, President en Algemeen Directeur van Qatar Airways, zegt zeer tevreden te zijn met deze benoeming door branchegenoten: "Deze benoeming tot Beste Business Class ter wereld tijdens een toonaangevend evenement in de toeristische sector, benadrukt de erkenning voor en het vertrouwen in Qatar Airways, niet alleen in het Midden-Oosten maar wereldwijd."

Qatar Airways breidt haar aanbod uit met de opening van twee nieuwe verbindingen met India: Amritsar et Goa. Vanaf 5 december zal Qatar Airways ook vliegen op Australie met als bestemming Melbourne. De luchtvaartmaatschappij start met drie vluchten per week, dit zal worden opgevoerd tot één vlucht per dag vanaf januari 2010.

Qatar Airways biedt vluchten vanaf verschillende Europese vluchthavens (Parijs, Londen, Frankfurt, München....) met meerdere verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Amsterdam. Neem voor meer informatie contact op met onderstaand perscontact.

Het reserveren van tickets is mogelijk via een reisbureau of via de website www.qatarairways.com. Professionals en passagiers die meer informatie wensen over hun reis of hun tickets willen reserveren voor één van de 84 bestemmingen van de maatschappij, kunnen Qatar Airways ook bellen (van maandag tot vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur) op:

00800 80052800
Nummer voor de reisprofessionals (van vaste lijn naar vaste lijn) toegankelijk vanuit Nederland. 0900 0400404
Lokaal nummer vanuit Nederland voor reservaties (prijs van een lokale oproep). Over de 'World Travel Awards': De 'World Travel Awards', voor het eerst uitgereikt in 1993 en door het Wall Street Journal omschreven als de Oscars binnen de internationale toeristische sector, belonen professionals uit het toerisme (luchtvaartmaatschappijen, hotels, etc.) voor hun uitstekende servicekwaliteit en hun vermogen te innoveren, en brengen ook uitzonderlijke ervaringen van consumenten onder de aandacht. De onderscheidingen, het resultaat van stemmen van duizenden reisagenten en professionals uit de toeristische sector van over de hele wereld, zijn een referentie voor de volledige branche. Over Qatar Airways:
Qatar Airways is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zij bezit momenteel een vloot van 72 Airbus- en Boeing-toestellen en vliegt op 84 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid Azië, het Verre Oosten en Noord-Amerika.

De Economy Class van Qatar Airways is onlangs verkozen tot 'Beste Economy Class ter wereld' in het kader van de jaarlijkse Skytrax enquête, gebaseerd op de antwoorden van 16 miljoen reizigers. Naast 5 sterren voor haar servicekwaliteit, heeft Qatar Airways ook voor het zevende opeenvolgende jaar van Skytrax de onderscheiding 'Beste boordpersoneel van het Midden-Oosten' ontvangen en voor het vierde opeenvolgende jaar de onderscheiding 'Beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten'. Bezoek voor meer informatie www.qatarairways.com

Qatar Airways heeft de ambitie om in 2013 een vloot van 110 toestellen te bezitten, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 200 toestellen in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 'super jumbo' met 5 vaste bestellingen voorzien vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn. Bezoek voor meer informatie www.ndiaproject.com




Ingezonden persbericht