Ingezonden persbericht


16 november 2009

Wederom succesvol Muziek in het Museum

15.000 bezoekers, 3000 meer dan vorig jaar

Zeven musea in Leiden waren gratis toegankelijk en boden een grote diversiteit aan concerten door ongeveer 1800 amateurmuzikanten. Het afgelopen weekend bracht de derde editie van Muziek in het Museum meer dan 15.000 bezoekers op de been, 3000 meer dan vorig jaar. Nieuw dit jaar waren de zes concerten op zaterdagavond en het slotconcert op zondagmiddag. De combinatie van musea en muziek blijkt een succesvolle formule.

Het muziekweekend begon met een rondgang van K&G door het centrum van Leiden, waarna burgemeester Lenferink en directeur Engelsman van Museum Volkenkunde de opening verzorgden met een slag op een Aziatische gong. Om 13.00 uur startten de optredens in de musea, in totaal meer dan 60 gedurende het weekend. Van kamerkoor tot symfonieorkest, van pianosolist tot jazzband en van saxofoonkwartet tot brassband. Ook de Leidse culturele organisatie BplusC, waarvan de muziekschool deel uitmaakt, verzorgde optredens in diverse musea.

De avondconcerten, een primeur dit jaar in zes musea, zorgden in deze donkere dagen voor veel publiek en sfeer. Cubaanse klanken in Museum Volkenkunde, Japanse muziek in het SieboldHuis, een bloeiend muziektheaterstuk van Opus 2 in Rijksmuseum van Oudheden, docenten van BplusC en muzikanten van het Residentie Orkest in Museum Boerhaave en een klankgedicht in Stedelijk Museum De Lakenhal. Het weekend werd afgesloten met een geweldig concert van RBO Sinfonia waarbij ieder plekje in de Tempelzaal was gevuld.

De musea kijken tevreden terug op het weekend en zien genoeg redenen om volgend jaar weer een Muziek in het Museum te organiseren.

Deelnemende musea: Museum Boerhaave, Hortus botanicus Leiden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Stedelijk Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden en het SieboldHuis.

----------

Noot voor redacties
Noot voor redactie (