Ingezonden persbericht



Global Entrepreneurship Week 2009 officieel van start Kinderen en deskundigen jury van ideeënwedstrijd

Amsterdam, 16 november 2009 - Wereldwijd start vandaag de Global Entrepreneurship Week - de week die in 88 landen plaatsvindt om ondernemend gedrag onder jongeren te stimuleren. Na een inspirerende openingsspeech van staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) vond de live finale plaats van een ideeënwedstrijd, gebaseerd op de vraag hoe de ondernemende houding van kinderen tot 16 jaar gestimuleerd kan worden. Een jury van 8 kinderen en 4 deskundigen beoordeelde de ideeën en kende de prijs - een dag meelopen met zijn of haar favoriete ondernemer - toe aan Arno Bisschop, student aan de VU. Met behulp van de ideeën zal het Innovatieplatform zich buigen over de vraag hoe ondernemerschap bovenaan de lijst met carrièrekeuzes komt te staan.

"Met de speech van staatssecretaris de Jager en de finale van een ideeënwedstrijd - met als winnaar Arno Bisschop - is de Global Entrepreneurship Week 2009 officieel geopend." Klik op de afbeelding voor nog meer foto's. Fotograaf: Pieter Glerum

Kinderen en deskundigen beoordelen finalisten van ideeënwedstrijd In totaal hebben ruim vijftig studenten en young professionals gereageerd op de ideeënwedstrijd - uitgezet door het Innovatieplatform en gecoördineerd door Battle of Concepts. De vijf beste studenten kregen vanmorgen ieder 5 minuten om hun concept te presenteren aan de jury, bestaande uit 8 kinderen afkomstig van scholen die deelnemen aan het actieprogramma van onderwijs en ondernemen en 4 deskundigen: Wiebe Draijer, Hans de Boer, Rinke Zonneveld en Bas Welling. Gezamenlijk beoordeelden zij de concepten op eenvoud, haalbaarheid, schaalbaarheid, originaliteit en innovatie. Na intensief beraad kende de jury de prijs toe aan Arno Bisschop.

Over de Global Entrepreneurship Week
Van 16 tot en met 22 november vinden er in Nederland meer dan 130 activiteiten plaats om jongeren in contact te brengen met ondernemen. De Global Entrepreneurship Week vindt plaats in Nederland en 88 andere landen en staat bol van workshops, lezingen en trainingen waar jongeren hun ondernemersskills kunnen ontwikkelen. Op de website www.gewnederland.nl zijn alle activiteiten in Nederland te bekijken.


Noot voor redacties

Noot aan de redactie (