SERV


Vlaanderen heeft nu
Strategische Adviesraad voor het Vlaamse Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid

Brussel, 16 november 2009

Vandaag vond, in aanwezigheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen, de plechtige installatievergadering plaats van de Strategische Adviesraad voor het Vlaamse Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid. De SAR WGG adviseert de Vlaamse overheid over het Vlaamse Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid. De raad wil beleidsvoorstellen formuleren en meeschrijven aan de beleidsvisie over het Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid in Vlaanderen.

De SAR WGG richt zich in zijn adviesrol prioritair op de hoofdlijnen van het beleid en volgt en interpreteert de maatschappelijke ontwikkelingen en doelen in dit beleidsdomein. De raad wil het Vlaamse beleid adviseren vanuit een grondhouding die inzet op relevantie, equity, kwaliteit, participatie, duurzaamheid, doelmatigheid, effectiviteit en innovatie. Hij wil telkens het onderwerp, het thema of de problematiek die hij in zijn advies behandelt, toetsen aan deze criteria.

De SAR WGG telt 28 leden. Hij groepeert het ruime middenveld met de voorzieningen, de gebruikers en het personeel in het beleidsdomein, de sociaal-economische organisaties, en een aantal onafhankelijke experts. Ze verkozen de heer Peter Degadt tot hun voorzitter. Op basis van de ingebrachte deskundigheid en ervaring van zijn leden (eventueel aangevuld met externe deskundigen) wil de raad zijn adviezen en beleidsvoorstellen een zo ruim mogelijk maatschappelijk draagvlak geven. Ook wil hij bruggen slaan tussen en binnen de beleidsvelden van het Vlaamse Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid.

De SAR WGG wenst het brede gamma van adviezen te gebruiken. De raad wil deze advisering niet beperken tot de bij decreet verplichte adviesvragen, met name de reactieve adviezen over ontwerpdecreten en ontwerpbesluiten van strategisch belang die de regering principieel heeft goedgekeurd. De raad ziet zijn opdracht en speelruimte breder, en wenst ook op andere momenten van het beleidvormingsproces gehoord te worden, dan wel van zich te laten horen. Zo treedt de raad op als evaluator van de regelgeving en als inspirator en agendasetter.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Christine Jacobs, communicatiedeskundige, tel. 02/20.90.156 of 0476/78.32.49, cjacobs@serv.be.

SAR WGG l Wetstraat 34-36 l 1040 Brussel l Tel: 02.20.90.111 l Fax: 02.21.77.008 l serv@serv.be l www.serv.be Dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerden. Indien dit bericht niet voor u is bedoeld, wordt u verzocht de afzender hiervan op de hoogte te stellen en de inhoud niet te gebruiken. Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. P Denk aan het milieu vooraleer je dit bericht of de bijlagen uitprint !




Sociaal Economische Raad Vlaanderen