Gemeente Rotterdam




Op woensdag 18 november geven burgemeester Aboutaleb en wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) het officiële startschot voor de start van de bouw van de eerste Nederlandse Markthal.

Het project wordt ontwikkeld door Provast, die eerder projecten in het Laurenskwartier heeft gerealiseerd. De bouw van de Markthal geeft een belangrijke impuls aan de verdere ontwikkeling van de binnenstad en aan het Laurenskwartier in het bijzonder.

In steden als Barcelona, Birmingham, Stockholm en Valencia staan prachtige markthallen. Deze vervullen voor de lokale en regionale bevolking een belangrijke rol bij de aankoop van versproducten. In Nederland kennen we dit fenomeen nog niet. In 2003 besloot de gemeente Rotterdam de centrummarkt een forse impuls te geven en uit te breiden met een overdekte Markthal. De Markthal bestaat uit een vierlaagse ondergrondse parkeergarage met 1.200 plaatsen, 228 appartementen, 100 versunits, 4.600 m2 food- en foodgerelateerde winkels, 1.600 m2 horeca, een AH supermarkt, een Gall & Gall en een Etos.

Programma

19.00 - 19. 45 Ontvangst genodigden bouwterrein

19.45 - 20.05 Officiële handeling door burgemeester Aboutaleb, wethouder Karakus, Hans

Schröder en Hans de Jong van Provast. Vervolgens is er voor de pers gelegenheid om vragen te stellen.

20.15 - 22.30 Markthalmaaltijd Laurenskerk voor genodigden. Tijdens het diner geven

wethouder Karakus en Hans Schröder een toespraak.