Ingezonden persbericht


AT&T levert network-based computing 'On demand'
VOOR ORGANISATIES VAN ELKE OMVANG

'AT&T Synaptic Compute as a Service' stelt bedrijven in staat zich te richten op hun dynamische behoeften

Amsterdam, 16 november 2009 - AT&T introduceert AT&T Synaptic Compute as a Service (SM), de nieuwste innovatieve wereldwijde cloud-based service. Deze dienst biedt organisaties van elke omvang gemakkelijk on demand toegang tot schaalbare computing capaciteit.

AT&T's Synaptic Compute as a Service werkt met technologie van VMware en Sun Microsystems en biedt bedrijven betrouwbare zelfbedieningstoegang tot IT-oplossingen. AT&T ondersteunt deze diensten met haar eigen zeer veilige wereldomspannende netwerk cloud.

Klanten kunnen de service gebruiken om in te spelen op sterk fluctuerende of snel groeiende capaciteitsbehoeften. AT&T biedt die capaciteit op aanvraag, inclusief beheer van de onderliggende netwerk-, server-, hardware- en opslagvoorzieningen.

'Bedrijven stappen steeds meer over op cloudcomputing; met AT&T Synaptic Compute as a Service helpen we IT-managers uit de investeringsspagaat die ze moeten maken in antwoord op onvoorspelbare capaciteitseisen,' stelt Roman Pacewicz, Senior Vice President Strategy & Application Services van AT&T Business Solutions.

'Met deze dienst kunnen klanten van AT&T hun eigen IT-omgevingen koppelen met de cloud. De cloud-services die draaien in AT&T's wereldwijde netwerkinfrastructuur werken naadloos samen met de eigen VMware-omgevingen van de klant,' aldus Paul Maritz, President en CEO van VMware. 'We vinden het geweldig om daar met onze technologie aan bij te dragen en om met AT&T samen te werken in ons eigen VMware vCLoud(TM) programma, dat gericht is op integratie en kooppeling van private en publieke clouds, gebruikmakend van het VMware vSphere(TM) virtualisatieplatform en de VMwarre vCloud API.' AT&T werkt ook nauw samen met Sun, om de hardware, software, referentie-architecturen en designexpertise van Sun in te zetten voor de bouw van een omgeving waarmee ontwikkelaars gemakkelijk diensten met toegevoegde waarde kunnen bouwen en implementeren.

'Sun maakt zich sterk om haar klanten te helpen bij het bouwen van open, interoperabele publieke en private clouds,' verklaart Dave Douglas, Senior Vice President Cloud Computing van Sun Microsystems. 'De combinatie van de netwerk- en operationele expertise van AT&T en de geavanceerde technologie en Cloud API's van Sun resulteert in grensverleggende cloud-oplossingen. We zijn er trots op om samen met AT&T gebruikers een breed en flexibel serviceportfolio te kunnen bieden.'

AT&T introduceert de service nog dit jaar. De dienst zal worden ingezet in de VS, waarbij klanten vanaf elke locatie webtoegang tot deze dienst krijgen. AT&T overweegt de service ook internationaal beschikbaar te stellen door uitbreiding met IDC's elders in de wereld.

Andere voordelen en voorzieningen:

* Een webportal voor het bestellen, leveren en beheren van servercapaciteit, of voor programmering van de API's.
* Alleen betalen voor de gebruikte capaciteit, via een maandfactuur die desgewenst met een creditcard kan worden voldaan.
* Diverse opslagopties, zoals schijfcapaciteit voor het besturingssysteem van elke virtuele server en ruimte om bestanden tussen servers uit te wisselen, alsmede de mogelijkheid om verbinding te zoeken met AT&T Synaptic Storage as a Service.
* 24-uurs monitoring door de supportteams van AT&T.
* Servicegaranties voor de beschikbaarheid van het platform waarop de virtuele servers van de klant draaien.
* Geen vooruitbetalingen, geen langlopende verplichtingen en geen opzeggingskosten.

AT&T Synaptic Compute as a Service is de jongste uitbreiding op het Synaptic serviceportfolio van AT&T. De Synaptic services zijn onderdeel van een strategie die gericht is op innovatiebevordering voor grootschalige netwerk- en computeromgevingen met behulp van hybride publieke en private cloud-platforms. Het netwerk van AT&T vormt het kader voor integratie van deze technologieën en voor levering van hoogwaardig network-based beveiligings- en applicatiebeheer. AT&T voorziet dat haar 'infrastructure as a service'-platform op termijn zal zorgen voor versnelde inzet van applicaties van ontwikkelaars die binnen de AT&T netwerkcloud actief zijn.

Door consolidatie met de AT&T-service kunnen klanten al hun IT-voorzieningen door de hele organisatie naadloos beheren. En ze kunnen vanaf één locatie applicaties ontwikkelen, om de verwerking daarvan te dirigeren naar de plek waar er behoefte aan is. Organisaties kunnen al hun zakelijke taken op dezelfde wijze afhandelen, of dat nu gebeurt in hun eigen datacenter of in de cloud van AT&T.

Met Compute as a Service kunnen klanten applicaties zo programmeren, dat er op vaste dagen, bijvoorbeeld bij de maandafsluiting van de boeken, extra capaciteit wordt bijgeschakeld. Transportbedrijven kunnen op dagelijkse basis extra rekenkracht inroepen voor de verwerking van routeplanningen, roosters en andere logistieke zaken. En commerciële organisaties kunnen hun services inrichten op pieken in het webverkeer, bijvoorbeeld bij acties of evenementen. Ontwikkelaars en IT-architecten kunnen de service gebruiken om omgevingen te bouwen voor testdoeleinden of voor installatie van systeem upgrades, zodat het bedrijfsnetwerk niet onnodig wordt belast.

Ga voor meer informatie over AT&T Synaptic Compute as a Service naar http://www.synaptic.att.com.

Voor meer informatie online:
Web Site Links:
Related Media Kits:
AT&T Web Site
AT&T Enterprise Services AT&T Synaptic Compute Web Site

Synaptic Hosting Business Customer News Related Releases:
Related Fact Sheets:
AT&T to Deliver Cloud-Based "Storage as a Service" Offer to Enterprise Customers


* Producten en diensten van AT&T worden onder de merknaam AT&T geleverd of aangeboden door dochterondernemingen van AT&T en door aan AT&T Inc. gelieerde ondernemingen en niet door AT&T Inc.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,