NOVA

16-11-2009

Hans van Baalen ontkent beschuldiging
Europarlementariƫr Hans van Baalen (VVD) heeft hoge militairen in Nicaragua gepolst over de mogelijkheid een staatsgreep te plegen tegen president Daniel Ortega, aldus een beschuldiging van de president op El 19, een website van de Nicaraguaanse overheid. Volgens Van Baalen 'onzin in het kwadraat'. Vanuit Madrid een gesprek met Hans van Baalen over de kwestie.

Curatoren in gesprek met DSB-stichtingen
Vanmiddag werden de belangenbehartigers van diverse DSB-gedupeerden ontvangen door de curatoren van de bank. NOVA volgt Jelle Hendrickx van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken in zijn gang naar de curatoren en in de studio geeft Pieter Lakeman van de stichting Hypotheekleed commentaar.

PVV en moslimpartij in Venlo
De PVV en de Nederlandse MoslimPartij zouden samen ten strijde zijn getrokken tegen de gevestigde orde van politiek Venlo, als de PVV daar had meegedaan, aldus de initiatiefnemers van beide partijen. Maar de plaatselijke afdeling van de PVV kreeg van Wilders geen toestemming om mee te doen aan deze verkiezingen. Terwijl uit onderzoek zou blijken dat de steun voor de PVV daar groot is.

NOVA spreekt met de PVV, de moslimpartij en met bijzondere PVV-sympathisanten.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)