Autonomy ontwikkelt cloud oplossing voor eDiscovery en compliance


Oplossing reduceert risico, tijd en kosten die gepaard gaan met eDiscovery

NIEUWEGEIN, 20091116 -- Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, heeft een nieuwe cloud oplossing ontwikkeld ten behoeve van eDiscovery en compliance. Deze oplossing maakt gebruik van een schaalbaar en gedistribueerd model om automatisch relevante digitaal opgeslagen informatie afkomstig van laptops, desktops en andere repositories (zoals file- en e-mailservers, Microsoft SharePoint) te doorzoeken, te identificeren, te verzamelen en te bewaren.

De digitaal opgeslagen informatie wordt vervolgens opgeslagen in Autonomy's veilige, cloud-based archief. Hierdoor hebben organisaties altijd de mogelijkheid om deze informatie snel te benaderen indien noodzakelijk. De oplossing is een onderdeel van de Legal Hold suite van Autonomy en biedt organisaties wereldwijd de mogelijkheid om te voldoen aan internationale privacy wetgevingen. Persoonlijke data die geen betrekking heeft op een rechtzaak wordt daarbij ook niet bewaard.

Het verzamelen en bewaren van relevante data is een belangrijke stap in het legal hold proces, waarbij organisaties te maken hebben met diverse juridische procedures en onderzoeken. Dankzij deze nieuwe oplossing van Autonomy kunnen organisaties wereldwijd zowel het risico als de kosten voor het identificeren, verzamelen en bewaren van digitaal opgeslagen informatie flink reduceren. Tegelijkertijd kunnen zij voldoen aan wet- en regelgeving.

Legacy technologie voor het verzamelen en bewaren van digitaal opgeslagen informatie vereist veel handmatig werk, waarvoor personeel en IT-investeringen nodig zijn. Deze technologieën voldoen niet aan de eisen om, binnen het korte tijdsbestek wat de wetgeving hanteert, de data te analyseren en te begrijpen. Daarnaast wordt het verzamelen van deze data bemoeilijkt doordat kantoren wereldwijd gesitueerd zijn. Deze legacy oplossingen hebben niet de capaciteit om data te identificeren en te verzamelen zonder een continue internetconnectie met veel bandbreedte.

De nieuwe oplossing van Autonomy is de eerste beschikbare oplossing in de markt waarmee organisaties op een intelligente manier data kunnen analyseren, namelijk met behulp van de geavanceerde conceptual search technologie. De oplossing verzamelt direct de relevante informatie en slaat deze op in Autonomy's cloud-based archief. Met een Safe Harbor certificering en datacenters in de VS en Groot-Brittannië, biedt Autonomy ongeëvenaarde flexibiliteit voor cloud toepassingen.

Voor meer informatie over deze nieuwe oplossing, kunt u terecht op www.autonomy.com/legal-hold.

----------------------
Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en koploper in de Meaning Based Computing benadering. Autonomy is recentelijk door IDC benoemd als leider in enterprise search qua omzet, met een marktaandeel dat bijna het dubbele is ten opzicht van de dichtstbijzijnde concurrent. De technologie van Autonomy maakt het mogelijk dat computers de menselijke informatie volledig begrijpen. Iedere vorm van digitale elektronische data wordt conceptueel en contextueel begrepen, waaronder tekst, e-mail, web pagina's en beeld- en geluidsmateriaal. Autonomy's technologie vormt de motor van bedrijfskritische applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie. Autonomy biedt oplossingen voor pan-enterprise search, customer interaction solutions, information governance, end-to-end eDiscovery, records management, archiving, business process management, web content management, web optimization, rich media management en beeld- en geluidsanalyse.

Het klantenbestand van Autonomy bestaat uit meer dan 20.000 internationale ondernemingen, advocatenkantoren en overheidsinstanties zoals AOL, BAE Systems, BBC, Bloomberg, Boeing, Citigroup, Coca Cola, Daimler AG, Deutsche Bank, DLA Piper, Ericsson, FedEx, Ford, GlaxoSmithKline, Lloyds TSB, NASA, Nestlé, the New York Stock Exchange, Reuters, Shell, Tesco, T-Mobile, the U.S. Department of Energy, the U.S. Department of Homeland Security en the U.S. Securities and Exchange Commission. Autonomy heeft meer dan 400 OEM partners en resellers, waaronder Citrix, HP, Novell, Oracle, Sybase, Symantec en TIBCO. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com

Autonomy en het Autonomy logo zijn gedeponeerde handelsmerken/of handelsmerken van Autonomy Corporation plc.. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.





Ingezonden persbericht