Xerox Global Citizenship Report 2009 laat vooruitgang zien


BREUKELEN, 20091116 -- Xerox heeft het Global Citizenship Report 2009 uit-gebracht. Het rapport geeft een uitgebreid overzicht van de activiteiten van het be-drijf en de vooruitgang op het gebied van maatschappelijk verantwoord onderne-men zoals ecologische duurzaamheid, governance & ethiek, privacy & klanttevre-denheid, medewerkerdiversiteit & -ontwikkeling, corporate donaties en vrijwilligers-werk.

Xerox voorzitter Anne Mulcahy en CEO Ursula Burns in de brief aan de stakeholders: "We waren één van de eerste marktleiders die zich begaven op het gebied van duur-zaamheid, omdat wij het vanzelfsprekend vonden om rekening te houden met het milieu. Maar gaandeweg ontdekten wij nog iets. Al onze innovaties op dit gebied resulteerden in kostenbesparingen of nieuwe markten en nieuwe inkomsten. Met andere woorden, we hoeven dus niet te kiezen tussen milieu en winst: we kunnen beide doen."

Focus op vier deelgebieden
Xerox stemt haar duurzaamheiddoelstelling af rond vier deelgebieden: klimaatbe-scherming, behoud van bossen, behoud van schone lucht en water en het verminde-ren van afval.

Bescherming van het klimaat: Xerox investeert in technologieën die het energie-verbruik en CO2-uitstoot van haar activiteiten en die van haar klanten verminderen. Het doel is om CO2-neutraal te worden. Xerox heeft de broeikasgasemissies van 2002 tot 2008 met twintig procent naar beneden gebracht. Het bedrijf is van me-ning dat het in 2012 een verlaging van 25 procent van de totale uitstoot van broei-kasgassen ten opzichte van 2002 kan realiseren.
Meer dan tachtig procent van de nieuwe Xerox-producten hebben de strenge inter-nationale ENERGY STAR-norm behaald of zelfs overtroffen. Het doel is dat negentig procent van de producten voldoet aan de ENERGY STAR-standaard. Met de komst van nieuwe producten in 2010 moet honderd procent haalbaar zijn. Xerox ontwik-kelde in 2008 de eerste Sustainability Calculator. Deze calculator helpt klanten te besparen op energieverbruik, afval en broeikasgassen op hun printactiviteiten.

Behoud van biodiversiteit en bossen over de gehele wereld: Xerox werkt samen met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden ter ondersteuning van de ontwikkeling van een duurzame papiercyclus. Xerox verwacht van haar papierleve-ranciers dat zij zich houden aan strenge eisen voor duurzaam bosbeheer. Meer dan negentig procent van het Xerox-papier voldoet aan deze vereisten, maar het doel is honderd procent te behalen. Xerox beschikt over het `chain of custody' certificaat van zowel de Forest Stewardship Council (FSC) als het Programme for the Endorse-ment of Forest Certification (PEFC) behouden.

Behoud van schone lucht en water: Xerox streeft ernaar om het gebruik van giftige materialen in de gehele keten terug te dringen. Al jaren past het bedrijf strenge in-terne normen toe voor het gebruik van chemische stoffen in haar activiteiten en producten. Xerox heeft processen opnieuw ontwikkeld of vervangen waardoor het gebruik van gifstoffen en zware metalen drastisch is verminderd. Het doel van Xerox is om te komen tot een footprint van nul.

Voorkomen en verminderen van afval: De recycling- en retourneringsprogramma's van de Xerox machines en supplies hebben geleid tot ruim 48 miljoen kg minder afval op stortplaatsen. Dit betekent dat sinds 1991, 998 miljoen kg minder afval is geproduceerd. Het bedrijf behaalde een interne recyclerato van 92 procent in 2008 en ondersteunt de `zero waste to landfill' doelstellingen voor haar werelwijde activi-teiten.

Xerox lanceerde dit jaar de revolutionaire ColorQube. Dit is de eerste multifunctione-le, high-speed kleurenprinter met `vaste inkt' (solid ink) technologie. Het cartridge-vrije ontwerp resulteert in negentig procent minder afval en beperkt de effecten van de productie en het transport op het milieu aanzienlijk in vergelijking met andere laserprinters.

Het volledige 2009 Global Citizenship report met meer informatie over MVO initia-tieven is te vinden op www.xerox.com/citizenship. Voor meer informatie over de inzet van Xerox voor duurzaamheid van het milieu, bezoek www.xerox.com/environment.

-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kan-toren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Ko-ninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en product-namen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelij-ke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.





Ingezonden persbericht