Sinterklaas CD 'Meneer Kaktus en de Pepernoten Code'


MAASSLUIS, 20091116 -- De band MotorSchip van PeterJan Rens, Astrid Hussaarts, Jelle Oosterwijk en Franklin Zwiers brengen een nieuwe Sinterklaas CD uit die vol staat met oude en nieuwe liedjes over Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Er wordt tussen de liedjes door gesproken over dingen uit de belevingswereld van kinderen. Hierdoor geeft deze CD een eigentijdse invulling aan dit traditionele Nederlandse volksfeest.

Naast deze CD heeft Meneer Kaktus het Grote Pepernoten Code Spel bedacht dat door heel Nederland gespeeld gaat worden. Jong en Oud moeten bij de sinterklaasfeesten codes zien te kraken met de letters of cijfers op de pepernoten. Deze pepernoten zijn verkrijgbaar bij bedrijven, winkels of via scholen die met het spel meedoen. Ook kan het snoepgoed gekocht worden voor 1 euro per stuk tijdens de Sinterklaasfeesten.

Door deze CD te kopen of mee te doen aan het Grote Pepernoten Code Spel met het hele gezin ondersteunt u het Nationaal MS Fonds, een landelijke organisatie die staat voor mensen met Multiple Sclerose.

Multiple Sclerose is een ziekte die 16.000 mensen in Nederland hebben. Vooral vrouwen tussen de 20 en 40 jaar krijgen MS. Mensen met MS leven met grote onzekerheid, omdat wetenschappers nog geen precieze oorzaken hebben gevonden. Ook zijn er nog geen genezende middelen op de markt. De diagnose MS is dus voor iedereen definitief! Bovenal is het een grillige ziekte, waarvan de MS aanvallen onvoorspelbaar zijn en de gedachte in een rolstoel te belanden voor diepe angstgevoelens zorgt. Het Nationaal MS Fonds helpt deze mensen met informatievoorziening, coaching en onderzoek naar deze ziekte.

Meer informatie over activiteiten en de CD "Meneer Kaktus en de Pepernoten Code" is te vinden op www.sintsteuntms.nl

Nationaal MS Fonds





Ingezonden persbericht