Tekeze waterkrachtcentrale in Afrika voltooid

MWH leidt ontwerp en bouwmanagement van grootste dam op Afrikaans continent

BROOMFIELD, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20091116 --

MWH, wereldwijde marktleider op het gebied van milieutechniek-, bouw- en strategische adviesdiensten, en joint venture partner Energoprojekt Co. Ltd., waren aanwezig bij de viering van de voltooiing van het $350 miljoen kostende Tekeze Hydropower Project in Noord-Ethiopië. Het door de overheid gefinancierde project en de grootste dam in Afrika - met een hoogte van 188 meter - zal een betrouwbare, duurzame energiebron zijn voor de 80 miljoen inwoners. De bevolking heeft continue te maken met stroomuitval, wat naar verwachting niet meer aan de orde zal zijn met de in werking stelling van de Tekeze waterkrachtcentrale.

De ceremonie op 14 november bij de centrale in de Tekezerivier in Ethiopië trok de aandacht van buitenlandse en Ethiopische overheidsfunctionarissen, media en leiders van bedrijven.

Het Tekeze Hydropower Project zal naar verwachting 300 megawatt aan schone, herbruikbare energie leveren en dat is 40 procent meer dan de huidige 683 megawatt die voor het gehele land wordt gegenereerd. Door het gebrek aan fossiele brandstoffen is vrijwel alle energie in Ethiopië afkomstig uit hydro-elektrische bronnen. Door gebruik te maken van de aanzienlijke energie opwekkingsmogelijkheden in de rivieren van het land is de hydropower centrale ontworpen als een goedkope manier om de stabiliteit en de toegang tot licht, warmte en water voor alle gemeenschappen te vergroten. Het project zorgt ook voor mogelijkheden voor duurzame sociale en economische groei voor Ethiopiërs.

“De Tekeze waterkrachtcentrale gaat directe, belangrijke en herbruikbare energievoordelen bieden voor de inwoners van Ethiopië”: aldus Alan Krause, president and chief operating officer van MWH. “We zijn er erg trots op dat we bij dit project betrokken zijn dat een combinatie is van onze ervaring op het gebied van Wet Infrastructure en onze missie om te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het leven van de mensen rondom ons en de maatschappij in het algemeen.”

In 1998 is MWH begonnen met het uitvoeren van ontwerptoetsing, voorbereiding en bouwtekeningen, het uitbrengen en beoordelen van een bod en on-site bouwmanagementdiensten voor het grootste nutsproject in de geschiedenis van Ethiopië.

Omdat de waterkrachtcentrale op een afstand van bijna 3 uur van de dichtstbijzijnde stad ligt, stond MHW aan de leiding van de ontwikkeling van 37 kilometer wegen en drie kleine steden waar bijna 3000 medewerkers wonen. Gedurende de duur van het project kregen een paar honderd locale ingenieurs en technici officieel klassikaal en praktisch onderwijs waarmee de technische vaardigheden van de locale bewoners werden ontwikkeld voor toekomstige initiatieven.

Over MWH

MWH biedt wereldwijd succesvolle en duurzame oplossingen rond de kern van wat wij Wet Infrastructure noemen. Hierin koppelen wij de totale breedte van watergerelateerde projecten en programma’s aan andere infrastructurele inrichtingsvraagstukken die zich centreren rondom thema's als duurzaamheid, schaarste en hergebruik. Van watervoorziening, (afval)waterbehandeling, waterbeheer tot milieubeleid, gebiedsontwikkeling, bodemsanering, grondstoffen, afval, klimaat en energie. MWH adviseert en ondersteunt haar opdrachtgevers vanuit een persoonlijke aanpak en een stevige deskundigheid en streeft daarbij naar lange en hechte relaties. De medewerkers vormen daarbij de grootste kracht. MWH is een ingenieursbureau dat haar lokale kracht koppelt aan een wereldwijd netwerk van 197 vestigingen, verspreid over 5 continenten in 38 landen.

www.mwhglobal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogd.

CONTACT:
MWH Global
Meg VanderLaan, 303-410-4017
meg.vanderlaan@mwhglobal.com
or
MWH Noord-Europa
Marion van Oeveren, + 31-6 30060683

marion.vanoeveren@mwhglobal.com