Ingezonden persbericht


Persbericht
Oktober 2009

Salon B zet zich in voor Stop Kindermisbruik

Bij salon B vinden van 16 t/m 30 november 2009 de speciale 'Stop Kindermisbruik weken' plaats. Tijdens deze weken worden de krachten van de kappers met die van de klanten gebundeld om dit goede doel te steunen.

In Zuidoost Azië worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft hen weer een toekomst.

Salon B, een initiatief van topkapper en catwalk hairstylist Andy Uffels, vindt het werk van stichting Stop Kindermisbruik geweldig en hard nodig. 'Wij zijn diep geraakt door wat zich daar afspeelt en voelen ons zeer begaan met het lot van deze kinderen,' vertelt Andy. 'Daarom steunen wij de stichting met kennis, middelen en donaties.'

Zo worden klanten vriendelijk gevraagd om bij het afrekenen van de behandeling ¤2,- (of meer naar keuze) aan stichting Stop Kindermisbruik te schenken. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. De kapper zal dit bedrag vervolgens verdubbelen en deze gezamenlijke donatie gaat in zijn geheel naar de stichting.

Met de 'Stop Kindermisbruik weken' wil salon B, samen met haar klanten, een bijdrage leveren aan een beter leven voor meisjes die worden uitgebuit in Zuidoost Azië.

In Zuidoost Azië worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes uit hun verschrikkelijke situatie en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw leven. Door middel van educatie en beroepsopleidingen worden de kinderen geholpen bij het re-integreren in de samenleving. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een kappersopleiding volgen en uiteindelijk zelfs hun eigen kapsalon openen. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen (tevens ambassadrice) en Arjan Erkel. John en Vivian Ewbank zijn de ambassadeurs.

Salon B is in Amersfoort te vinden op Kortegracht 9, 033-4617720, www.salonB.nl.

Voor meer informatie over Stop Kindermisbruik, ga naar www.stopkindermisbruik.nl.



Ingezonden persbericht