Gemeente Voorschoten

Berkhoutpark

Praat mee over het Burgemeester Berkhoutpark

De gemeente gaat het prachtige historische burgemeester Berkhoutpark opknappen. In samenwerking met Copijn Tuin en Landschapsarchitecten stelt ze een renovatieplan op.

Burgemeester Berkhoutpark
Het park werd in de jaren `30 aangelegd als werkverschaffingsproject voor de kleine gemeenschap van Voorschoten. Het park is in 1944, 1950 en 1959 uitgebreid tot 5,5 hectare. Het is vormgegeven in de Engelse landschapsstijl met de karakteristieke romantische basisopbouw van slingerpaden, vijvers, bossages en hoogteverschillen. Het park ligt op de overgang tussen de zandgrond van de strandwallen en nattere, veengrond. In het park staan veel verschillende soorten bomen en struiken, waaronder enkele unieke exemplaren. Om deze waardevolle collectie te behouden is door de minister van OCW het park aangewezen als Rijksmonument.

In de afgelopen jaren is helaas de kwaliteit van de beplanting achteruit gegaan. Helaas zijn er ook enkele bomen verloren gegaan door storm, bliksem, ziekte en ouderdom. Daarom is Copijn Tuin en Landschapsarchitecten gevraagd een renovatieplan op te stellen voor het park. Het renovatieplan richt zich op behoud en verdere uitbouw van de beplanting, het herstel van bruggen en oevers, aanpassingen in aan de paden en de entrees van het park. Centraal staat het verbeteren van de kwaliteit van de beplantingen.

Informatieavond
Maandag 16 november 2009
20:00 - 22:00 uur (deur open vanaf 19:45 uur)
Locatie: Van der Valk Hotel de Gouden Leeuw (Veurseweg 180 in Voorschoten)

Aanmelden: burgemeesterberkhoutpark@voorschoten.nl of (071) 5600 636 (aanmelden kan t/m woensdag 11 november)

* 1 november 2009