Burger aan zet in Europa, maar hoe?

10/11/2009 20:02

Provincie Utrecht

Persuitnodiging Raad van Europa in Utrecht, 16 november

De mogelijkheden voor Europese burgers om invloed uit te oefenen op besluiten van de lokale en regionale overheid worden steeds groter. Wel verschillen die mogelijkheden sterk van land tot land.

Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Utrecht, ter gelegenheid van de Europese Ministersconferentie die op 16 en 17 november in Utrecht wordt gehouden.

Divers beeld

Uit het rapport dat is opgesteld door de Universiteit Utrecht komt een zeer divers beeld naar voren. Hoewel de algemene tendens is dat burgerparticipatie in de lift zit, zijn de verschillen tussen de landen van de Raad van Europa die zijn onderzocht minstens zo opmerkelijk en opvallend.

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Meld u dan aan voor de openingsbijeenkomst van de Ministersconferentie!

De pers is van harte uitgenodigd bij de opening van de conferentie in de Jaarbeurs Utrecht, op maandag 16 november van 9.00 tot 10.00 uur. Met toespraken van o.a. de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Bijleveld, de commissaris van de Koningin van Utrecht, de heer Robbertsen, de burgemeester van Utrecht, de heer Wolfsen en staatssecretaris van Europese Zaken, de heer Timmermans.

Aansluitend geeft de provincie Utrecht om 10.00 uur een persgesprek over de resultaten van het onderzoek naar burgerparticipatie. Daarbij zijn gedeputeerde Haak, provinciesecretaris Sietsma en professor Addink van de Universiteit Utrecht aanwezig.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.minconf16.nl

http://www.provincie-utrecht.nl