Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 november 2009

Bas van Riel interim-commandant brandweer Alkmaar

Vanaf maandag 16 november a.s. gaat Bas van Riel van start in de functie van Interim-commandant bij de brandweer Alkmaar. In die functie gaat hij leiding geven aan de brandweer en is hij verantwoordelijk voor het functioneren van de brandweerorganisatie.

Zijn opdracht is om in dialoog met de brandweer te komen tot een voorstel voor een goed functionerende, stevige brandweerorganisatie. Hierin worden ook de bestuurlijke uitgangspunten waaronder het bereiken van 80 % dekking, de gevoerde gesprekken tussen de burgemeester en de brandweer, de rapportage van Adviesbureau Van Dijke en de second opinion, betrokken. Een ander onderdeel van zijn opdracht is om de verhuizing naar de nieuwe kazerne te realiseren.

Over Bas van Riel
Bas van Riel (60) werkt al 35 jaar bij de brandweer. Tot 2002 was hij commandant van Almere en regionaal commandant van Flevoland. Daarna als interimmer en adviseur bij brandweerkorpsen en veiligheidsregio's verspreid over heel Nederland. Noord-Holland Noord is voor hem geen onbekend terrein. Als programmamanager was hij intensief betrokken bij de fusie van de drie regionale brandweren en stond daarmee aan de wieg van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Deze ervaring vormt de basis van zijn visie: een goed brandweerkorps floreert alleen als er een goede samenwerking is tussen beroeps en vrijwillig personeel, gebaseerd op vakbekwaamheid en onderling vertrouwen.




Gemeente Alkmaar