Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Staatssecretaris de Jager opent
Global Entrepreneurship Week 2009

Ondernemerschap onder jongeren staat deze week in 88 landen centraal

Amsterdam, 15 november 2009 - Wereldwijd start morgen de Global Entrepreneurship Week. Tijdens deze week worden in 88 landen talloze activiteiten georganiseerd om ondernemend gedrag onder jongeren te stimuleren. Met een speech over het belang van ondernemen voor Nederland zal staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) de Global Entrepreneurship Week in Nederland officieel als geopend verklaren.

Ondernemers zijn de ruggengraat van de economische ontwikkeling Staatssecretaris Jan Kees de Jager vindt de Global Entrepreneurship Week een goed én essentieel initiatief. "Ondernemers zijn de ruggengraat van de economische ontwikkeling en de motor achter werkgelegenheid, productiviteit en groei. Daarom zet ik me ook in 2010 stevig in voor het eenvoudiger en aantrekkelijker maken van ondernemen. Ik hoop dat nog meer Nederlanders er voor kiezen om een eigen onderneming te starten. Ik weet zeker dat de Global Entrepreneurship Week daar aan kan bijdragen", aldus de Jager.

Hoge kosten schrikken jongeren af
Van 16 tot en met 22 november vinden er in Nederland meer dan 130 activiteiten plaats om jongeren in contact te brengen met ondernemen. De Global Entrepreneurship Week vindt plaats in Nederland en 88 andere landen en staat bol van workshops, lezingen en trainingen waar jongeren hun ondernemersskills kunnen ontwikkelen. Op de website www.gewnederland.nl zijn alle activiteiten in Nederland te bekijken.


- Einde persbericht -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht