Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 16 november 2009

Lente-foto van grutto met koe wint fotowedstrijd

De heer F. Wetting uit Haarlem is de lente-winnaar geworden van de fotowedstrijd van Landschap Noord-Holland en de Noord-Hollandse Rabobanken. Hij heeft een verrekijker als prijs ontvangen voor een bijzondere verbeelding van een grutto op een paal. Bart Korver uit Schoorl (10 jaar) won in de categorie 'jeugd' met zijn foto 'Barts tuintje'. Ook hij won een verrekijker. Thema van de fotowedstrijd is 'de vier jaargetijden'.

In de jury zaten Arjen Meijer, fotograaf, Uður Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Noord-Kennemerland a.i. en Johan Stuart, voorlichter van Landschap Noord-Holland. De foto van de heer Wetting is vlakbij zijn huis gemaakt in de weilanden rond de Liede. De 'grutto op paal' is een veel gefotografeerd thema, maar hier is dat op een verrassende manier gedaan. De foto van de trotse Bart Korver is een ware kleurexplosie, bovendien zijn de tulpen een echter voorjaarsbrenger.

Drie foto's kregen een eervolle vermelding. De foto 'lente' van R.M. Blom uit Egmond-Binnen met een pony vanuit een laag standpunt. Ook de foto van een koolzaadveld bij Beinsdorp was de jury opgevallen. Th. Kelderman uit Haarlem maakte een bijna mediterrane foto in de Haarlemmermeer. Sanne Röpke uit Egmond aan Zee (10 jaar) maakte een mooie foto op het strand, goed voor een eervolle vermelding.

De winnende foto's worden gepubliceerd in de bladen van Landschap Noord-Holland en de Rabobank en er komt een overzichtstentoonstelling. Deze vindt plaats van 28 november tot 5 januari in Het Oesdom, onderdeel van het heiligdom O.L. Vrouw ter Nood aan de Kapellaan in Heiloo.



Landschap Noord-Holland