Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 16 november 2009

Sint-Nicolaas bezoekt eigen tentoonstelling

Nog maar net aangekomen in ons land, reisde Sinterklaas direct af naar Utrecht om een uitgebreid bezoek te brengen aan zijn tentoonstelling Sint-Nicolaas op bezoek in Museum Catharijneconvent. De Sint was zeer te spreken over wat hij allemaal te zien kreeg en sloot zijn museumbezoek af met de volgende woorden in het gastenboek: "Sinterklaas was te gast op zijn eigen expositie en hij vond het prachtig!".

Duizenden Sinterklaasfans
Lang voordat de Goedheiligman dit jaar voet op Nederlandse bodem zette, hadden al meer dan 10.000 belangstellenden zijn tentoonstelling bewonderd. In de komende weken verwacht het museum nog vele duizenden enthousiaste Sinterklaasfans te mogen ontvangen.

Sinterklaas: traditie nummer 1
Stichting DELA Fonds, het goede doelenfonds van DELA, is hoofdsponsor van de tentoonstelling. Directeur Edzo Doeve van DELA is blij met de publieke belangstelling. 'Het verbaast mij niet dat zoveel mensen op de tentoonstelling afkomen: Sinterklaas is tenslotte traditie nummer 1 in Nederland en wordt door jong en oud samen gevierd. Prachtige voorbeelden daarvan zijn de intocht van Sinterklaas en pakjesavond. Het Sinterklaasfeest verbindt mensen op deze manier al generaties lang met elkaar. Juist daarom vindt Stichting DELA Fonds het belangrijk dat tradities behouden blijven en sponsort de tentoonstelling dan ook graag. Bovendien is het Sinterklaasfeest een uitstekend voorbeeld van hoe een traditie doorgegeven wordt van generatie op generatie.'

Sint-Nicolaas op bezoek is nog tot en met 3 januari 2010 te zien in Museum Catharijneconvent. Op de speciale website www.sintnicolaasopbezoek.nl is te lezen welke activiteiten er allemaal rond de tentoonstelling worden georganiseerd. Ook kan men foto's van het Sinterklaasfeest uploaden en herinneringen achterlaten.

NOOT VOOR DE REDACTIE -