VerkeersInformatieDienst

Ongeval op A13 zorgt voor forse vertraging

16 november 2009, 17:49
Op de A13 Rotterdam - Rijswijk is maandagmiddag rond 17:15 uur een ongeval gebeurd. Volgens de eerste berichten van Rijkswaterstaat zou het er ernstig uitzien, maar de precieze toedracht is nog niet bekend. Wel zouden er ter plaatse drie brandweerauto's zijn om hulp te verlenen. Aan de rechterzijde van de rijbaan is de spitsstrook en een rijstrook afgesloten en ook de linkerrijstrook is afgesloten tussen Berkel en Rodenrijs en TU Delft.

Tussen het knooppunt Kleinpolderplein en TU Delft staat 4 kilometer verkeer stil en in de richting van Rotterdam staat 9 kilometer file tussen het knooppunt Ypenburg en Berkel en Rodenrijs. Voor beide files geldt een vertragingstijd van rond de twintig minuten. Ook op de A20 is een file ontstaan. Voor het knooppunt Kleinpolderplein staat in de richting van Gouda een file van 4 kilometer en in de richting van Hoek van Holland staat een file van 5 kilometer.

Volgens één van onze verkeersinformanten zou er zowel tegen de linker als tegen de rechtergeleiderail een voertuig staan en kan het verkeer er tussendoor langs.
Verdere informatie ontbreekt nog.