Ingezonden persbericht


Mime-Version: 1.0

Message-Id:

Persbericht
17 november 2009

Nog tot en met 12 december 2009 is bij Kunstbureau ARTeria aan de Dwingelderdijk 37 te Dwingeloo werk zien van Klaartje Pander (schilderijen) en Deborah Roffel (fotografie).

Een deel van de tentoonstelling is te zien bij Restaurant Onder de Eiken in Dwingeloo.

Klaartje Pander - Ijmuiden schilderijen

Klaartje Pander is opgegroeid op een tjalk in de Amstel in Amsterdam. In de lente voer haar moeder samen met naar ons thuis naar Durgerdam waar zij maanden voor anker lagen. De boot werd een eiland, een wereld op zich omgeven door water, schommelend aan de rand van het Buiten-IJ. Aan land kon je enkel met een roeiboot. Ze genoot van de sfeer op het water; van het licht en de immense ruimte waar ze kon kijken tot aan de horizon vanaf de vertrouwde omgeving van haar thuis. Ondertussen woont ze het grootste gedeelte van haar leven in een stenen huis. Ze mist de schittering op het water nog iedere dag.

Deborah Roffel - Foto's
Deborah is altijd op zoek naar 'het' juiste moment; gefascineerd door veranderende bewegingen die plaats vinden in een fractie van een seconde. "Ik laat me graag overdonderen door de mens in zijn of haar omgeving. Hoe omgeving en mens op een bepaald moment samensmelten maar ook de kracht van het bewegende menselijk lichaam."

"Ik speel met seksualiteit, vervreemding en beweging. Intimiteit, vrijheid en lichaamstaal. Terugkerende thema's die een wezenlijke rol in mijn werken vervullen. Met gebruikmaking van juiste elementen zoals kleding en locatie, creëer ik een sfeer waarin ik de nadruk op de geënsceneerde poses van het menselijk lichaam leg en ervoor zorg dat het tot stilstad komt. Al spelende met beweging van modellen en de lijnen van de omgeving wordt ik uitgedaagd. Statisch en dynamisch, een spanning die me fascineert."

Kunstbureau ARTeria is gespecialiseerd in bedrijfsinrichtingen en advisering, kunstprojecten, organisatie van exposities en relatiegeschenken. De bezoeker van de galerie in Dwingeloo kan terecht voor kunstuitleen, kunstaankoop (ARTeria adviseert ook aan huis) en kunstkadoos.

Tentoonstelling: Klaartje Pander en Deborah Roffel Periode: t/m 12 december 2009
Adres: Dwingelderdijk 37, Dwingeloo
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12-17 uur en op afspraak