Curatoren DSB geschokt door poederbrief

16/11/2009 21:28

Huijskens Communications

Persbericht

Curatoren geschokt door poederbrief in hoofdkantoor DSB Bank

WOGNUM, maandag 16 november 2009 - In het hoofdkantoor van DSB Bank in Wognum is vanmiddag een zogenaamde poederbrief aangetroffen. De curatoren van DSB Bank reageren geschokt op het bericht. "Onze eerste zorg betreft de veiligheid van het personeel," aldus Rutger Schimmelpenninck en Joost Kuiper in een eerste reactie. "Gelukkig heeft nog geen van onze mensen last van klachten door het poeder. We nemen dit zeer hoog op. Wij zullen in overleg treden met de politie en waar nodig de beveiliging in en rond de kantoren van DSB Bank verscherpen."

De brief werd rond half vijf gevonden en geopend in de postkamer van het bedrijf. Toen de medewerkers het poeder zagen, sloegen zij alarm. In totaal zijn tien tot twaalf medewerkers in aanraking met de brief gekomen.

Die medewerkers zijn afgezonderd van de overige medewerkers, die nadat zij instructies hadden gekregen, naar huis konden. De poederbrief is naar het RIVM in De Bilt gebracht om te worden onderzocht. Het is nog niet duidelijk of de brief een schadelijke stof bevat. Er zijn geen mensen onwel geworden. De betreffende personeelsleden zullen - indien nodig - professioneel worden begeleid.