Terre des Hommes winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs 2009

16/11/2009 21:46

ANBO

Utrecht, 16 november 2009

Terre des Hommes winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs 2009

Terre des Hommes is de winnaar van de tweede editie van de ANBO/MAX Goede Doelen Prijs. Dit fonds mag zich een jaar lang 'Het Goede Doel van het Jaar' noemen. Dat is vanavond bekend gemaakt.

De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is een publieksprijs. Van 1 juni tot 13 november 2009 konden Nederlanders op verschillende manieren hun stem uitbrengen. In totaal zijn bijna 20.000 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar Terre des Hommes . Het Nederlands publiek heeft hiermee bepaald dat Terre des Hommes de titel 'Goede Doel van het Jaar 2009' mag dragen.

Patrick Krens, hoofd Marketing & Communcatie Terre des Hommes: 'Wij zien de titel als een beloning voor jarenlang hard werken. We zijn enorm bij met de waardering die het Nederlandse publiek heeft voor het werk dat wij doen voor de minder bedeelden.'

Liane Wubbels, directeur van ANBO: 'Er kan maar één winnaar zijn. Maar de tien genomineerden verrichten enorm veel goed werk. Dus wat ANBO betreft zijn er in deze verkiezing geen verliezers. ANBO moedigt alle genomineerde goede doelen aan om door te gaan met hun goede werk.'

De belangenvereniging voor ouderen ANBO heeft samen met Omroep MAX het initiatief genomen voor deze jaarlijks uit te reiken prijs, om goede doelen aan te moedigen. ANBO en omroep MAX willen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Omroep MAX heeft haar mediakanalen beschikbaar gesteld om voor de genomineerde Goede Doelen exposure te genereren. Jan Slagter, directeur van MAX: "Ik wil Terre des Hommes van harte feliciteren met de titel. Wij hebben veel plezier beleefd aan de organisatie van de tweede editie van de ANBO/ MAX Goede Doelen Prijs. Een dergelijke prijs past immers naadloos in de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Omroep MAX voorstaat. Ook bij het publiek is de prijs aangeslagen, want er zijn liefst bijna 20.000 stemmen uitgebracht"





http://www.anbo.nl