Wonen MVM eerste makelaar in Den Haag met Google Streetview


DEN HAAG, 20091117 -- Als eerste makelaar in Den Haag gebruikt Wonen MVM Den Haag de beelden van Google Streetview in de presentaties op haar website. Het selecteren van een huurwoning in Den Haag kan nu bijna helemaal vanuit de luie stoel gebeuren.

Google's Streetview maakt het mogelijk alle huizen van een straat op een computerscherm te zien door er met de muis doorheen te lopen. Wie in Den Haag een huurwoning zoekt ziet nu bij Wonen MVM niet alleen foto's van de binnen- en buitenkant van een woning maar beleeft de hele buurt als het ware, door er een virtuele wandeling te maken. Je ziet niet alleen de gevels maar ook de drukte in de straat, de plantsoentjes, de geparkeerde auto's - zoals de buurt werkelijk is. Het selecteren van geschikte panden is hiermee voor toekomstige huurders weer een stuk makkelijker geworden.

Milieu

Ook de makelaar heeft het nu makkelijker, hij hoeft minder huizen te laten zien voordat de gegadigde huurder een beslissing heeft gemaakt. "Dat scheelt ook aardig in de milieukosten", zegt Wonen MVM directeur André Kleijn, "wij maken nu beduidend minder autoritten voordat een pand verhuurd is."

In juni 2006 was Wonen MVM de eerste makelaar in Nederland die gebruik maakte van Google Maps, een initiatief dat al snel overal nagevolgd werd. Wonen MVM dat vorige week haar zesde verjaardag vierde, is nu de eerste in Den Haag. Op de Rotterdamse website van Wonen MVM wordt Streetview al sinds maart dit jaar met veel succes toegepast.