EcoChoice stelt trofee in voor mooiste 'Ecobelofte'


De ecobelofte: 'Welke afspraak maak je met jezelf om rond het thema mobiliteit het milieu te sparen?'

HELMOND, 20091116 -- Meer dan 150 mensen legden in september tijdens de Ecomobielbeurs in Rotterdam een 'ecobelofte' af. Dit succes heeft EcoChoice ertoe gebracht nu ook online het afleggen van een ecobelofte mogelijk te maken. Eind 2010 volgt de uitreiking van de trofee 'Mooiste ecobelofte 2010' aan degene die volgens de jury de meest uitdagende ecobelofte heeft gedaan en deze ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd.

Een ecobelofte geeft antwoord op de vraag 'Welke afspraak maak je met jezelf om rond het thema mobiliteit het milieu te sparen?' Ecobeloften gaan van 'ik ga voortaan met mijn fiets naar de bakker' tot 'ik start voor 30 juni 2010 een bedrijf in elektrische scooters'. De beloftes die op 22 en 23 september werden gedaan op de Ecomobielbeurs in Rotterdam, de eerste beurs van de coöperatie EcoChoice Helmond U.A., zijn inmiddels vastgelegd op de vernieuwde website van het bedrijf. "Wij zijn enorm trots op al deze helden", zegt EcoChoice bestuursvoorzitter Robert Witlox. "Het vergt immers moed om je belofte openbaar te maken en jezelf uit te dagen een steentje bij te dragen aan een beter milieu."

Op de website van EcoChoice wordt uit alle beloften automatisch een TOP-50 van meest populaire ecobeloften samengesteld. Dat moet zoveel mogelijk mensen, maar met name ook ondernemers, ambtenaren en bankiers, inspireren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en dat hier aan iedereen op een leuke manier te tonen.

Inschrijven voor de trofee 'Mooiste ecobelofte 2010' kan nog tot 31 december 2009.

Over EcoChoice

EcoChoice is het eerste experience center in de juridische vorm van een coöperatie waarin bedrijfsleven, overheid en financiële instellingen samenwerken aan verduurzaming van mobiliteit en energie. EcoChoice speelt hiermee een voortrekkersrol en is daarmee, samen met haar leden, een voorbeeld voor nog vele anderen die gaan komen. Bovendien vervult EcoChoice een sociaal maatschappelijke rol door het invullen van stageplekken voor studenten en sociaal zwakkeren in de samenleving.

EcoChoice is nog op zoek naar professionals uit de mobiliteitsbranche die willen meewerken aan duurzaamheid. Deze ecopartners willen een mooiere wereld voor hun kinderen. EcoChoice is ervan overtuigd dat alleen met gebundelde krachten, samen, een verschil kan worden gemaakt. EcoChoice faciliteert en ondersteunt haar partners op vele manieren zoals een gezamenlijke locatie, marketing, netwerken, normeringen, inspiratie en vooral ook actie. EcoChoice is een coöperatie zonder winstoogmerk.

Wie-is-Wie: Robert Witlox