IDI breidt aanbod Investment Management uit

Voormalig ING topmannen versterken Investment Management van het Amerikaanse IDI

Oud ING management en nieuw onderzoeksplatform verbreden internationaal bereik Amerikaanse logistiek vastgoed ontwikkelaar

ATLANTA (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091116 --

IDI, marktleider op het gebied van industrieel vastgoed in Noord-Amerika, heeft onlangs voormalig Chairman van ING Global Real Estate, Jan Doets, aangetrokken als adviseur voor de Investment Management Group van het bedrijf, zo maakte IDI President en CEO Tim Gunter bekend.

IDI heeft daarnaast Will McIntosh, Ph.D., eveneens oud topman bij ING en voormalig decaan van het University of Cincinnati (UC) College of Business, aangenomen om te adviseren bij de opzet van een nieuw onderzoeksplatform voor de beleggingsgroep van het bedrijf, die wordt geleid door Paul Phillips, senior vice-president van IDI Investment Management (IM). Het nieuwe onderzoeksplatform, IDI Research, ondersteunt beleggingsactiviteiten op het gebied van vastgoed in Noord-Amerika en daarbuiten.

IDI Research analyseert de marktpotentie van belangrijke mogelijke beleggingsobjecten voor IDI en institutionele beleggers. Het nieuwe team is gestart met de voorbereidingen van de introductie van beleggingsactiviteiten in 2010.

“De ervaringen van Jan Doets, als voormalig directeur van ING Global Real Estate van 1996 tot 2005, zorgen voor extra diepgang in de advisering bij beleggen, bestuur en acquisitie van kwalitatief hoogwaardige logistieke faciliteiten namens Europese beleggers,” aldus Phillips. “Doets heeft een lange staat van dienst en wordt alom gerespecteerd. Hij begrijpt hoe complexe vastgoed- en financiële transacties in elkaar zitten en hij kent de potentie van het huidige economische landschap. We zijn bijzonder blij dat we hem in ons team hebben.”

Vóór zijn functie als CEO van ING Global Real Estate was Doets verantwoordelijk voor de vastgoedactiviteiten van de ING Group, waaronder ontwikkelings-, financieel en beleggingsbeheer. Hij is een onafhankelijk lid van de beleggingscommissie van het Goodman European Logistics Fund, lid van de Raad van Commissarissen van Vesteda, Q-Park, Bouwbedrijf De Nijs en de Amsterdam Zuidas Onderneming. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol Area Development Company en Aedex, curator van de Dutch Maritime Association en voorzitter van de ASRE.

McIntosh is momenteel werkzaam als chief investment officer voor de Fund Evaluation Group (FEG), een in Cincinnati gevestigd consultancy- en adviesbureau op het gebied van beleggen. Vóór hij bij de FEG kwam, werkte McIntosh als decaan van het UC College of Business en was hij naast managing director tevens internationaal directeur van de afdeling onderzoek en strategie van ING Real Estate Investment Management. Ook was McIntosch lid van de Raad van Bestuur van ING Global, in die periode verantwoordelijk voor een beleggingsportefeuille ter waarde van meer dan $42 miljard. Verder vervulde hij functies bij AIG Global Real Estate Investment Corp., Prudential Real Estate Investors en was hij President van de American Real Estate Society en het Real Estate Research Institute.

Over IDI

Het in Atlanta gevestigde IDI (www.idi.com) is een toonaangevend, full-service bedrijf specifiek gericht op de ontwikkeling van industrieel vastgoed. IDI biedt, via acht locale kantoren, unieke diensten op het gebied van vastgoedontwikkeling, -beheer, - beleggen en –verhuur. IDI’s geavanceerde opslag-, distributie en productiefaciliteiten stellen klanten in staat hun productiviteit te vergroten, bedrijfskosten te verlagen en een hoge mate van efficiëntie te bereiken binnen internationale logistieke netwerken. Op dit moment heeft IDI meer dan 63 bedrijfsterreinen ontwikkeld en 1250 hectare grond in eigendom, in de VS, Canada en Mexico, voor een groeiende portefeuille met internationale klanten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Jackson Spalding voor IDI (U.S.)
Kim Hardcastle, 404-214-0693
khardcastle@jacksonspalding.com
of
Van Luyken Communicatie Adviseurs (Holland)
Raoul Hoyng, +31 23 5400424

hoyng@vanluyken.nl