SAE Group kondigt miljoenen aankoop van AMS Neve apparatuur aan

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--(BUSINESS WIRE)-- 20091116 --

De SAE Group, de wereldwijd grootste opleidingsinstelling voor creatieve media met meer dan 50 campussen in 26 verschillende landen, heeft vandaag aangekondigd dat het de Neve Genesys Console heeft geïntroduceerd samen met een serie nieuwe en klassieke Neve Outboard apparatuur in een aantal van zijn SAE Institute campussen overal in de wereld. Recente leveringen en installaties zijn onder meer uitgevoerd in campussen en faciliteiten in Oxford, Londen, Byron Bay, San Francisco, Istanboel, Melbourne, Kaapstad, Wenen, Amman, Amsterdam, Berlijn en Dubai. Op het programma staan ook toekomstige uitbreiding van SAE en voorgestelde leveringen van AMS Neve apparatuur voor nieuwe SAE faciliteiten in Singapore, Jakarta, Beiroet, Cairo en Tokyo, Chicago, Seattle, Austin, Mexico City, Rio de Janeiro.

Romy Hawatt, Managing Director van SAE International FZ-LLC zei: “Er mag geen enkel compromis zijn in de kwaliteit en training gegeven aan SAE studenten overal in de wereld. De SAE Group is voortdurend bezig met het beoordelen, upgraden en ontwikkelen van zijn onderwijsprogramma, educatieve en commerciële opnamestudio’s om zijn studenten en cliënten op één lijn te brengen met de werkelijke wereld van creatieve media, entertainment en audio/visuele communicatie. Wij erkennen dat AMS Neve het meest vooraanstaande merk voor opname en postproductie voor muziek en film is en het specificeren van Neve in onze recente aankoop van apparatuur en voor het upgraden van onze faciliteiten, waaraan wij vele miljoenen dollars besteden, helpt ons een belangrijk onderdeel van het strategische doel van de SAE Group te bereiken, namelijk zijn hoge kwaliteit en internationaal erkende positie als de opleider en trainer van toekomstige professionals in de industrie te handhaven.

AMS Neve blijft belangrijke standaarden stellen voor zowel film- als muziekproductie. Er zijn maar weinig merken die trots kunnen vermelden dat naar schatting 80 procent van de meest vooraanstaande muziekartiesten opnames hebben gemaakt op AMS Neve apparatuur en dat voor meer dan 70 procent van alle belangrijke Hollywoodproducties de muziek wordt opgenomen en gemengd op de Neve DFC (Digital Film Consoles).

Kort geleden was voor het veel geprezen en langverwachte opus van James Cameron Avatar (dat een enorme sprong vooruit betekent in het technologisch proces als de eerste belangrijke speelfilm in 3D) nodig dat nieuwe standaarden werden gesteld voor de industrie. AMS Neve heeft een grote rol gespeeld bij het ontwerpen en beschikbaar maken van een serie praktische en creatieve technologische oplossingen om te helpen bij het succes van de van kritisch belang zijnde postproductie fase van deze technologisch veeleisende film.

Mark Crabtree, Managing Director van AMS Neve Limited zei: "Omdat de vraag naar de serie producten en diensten van AMS Neve blijft groeien, vooral met nieuwe uitdagingen om te voorzien in de behoeften van muziekopnames en mengen van muziek van hoge kwaliteit voor speelfilms, moet ook de training en opleiding van creatieve industrieprofessional om dergelijke apparatuur te bedienen, uitgebreid worden. De SAE Group begrijpt deze behoefte en heeft zich achter ons geschaard om AMS Neve apparatuur te leveren en zich tegelijkertijd te richten op de opleiding en training die wereldwijd op het hoogste niveau nodig is.

Tom Misner, oprichter van de SAE Group, zei: “Ondanks de zeer belangrijke wereldwijde vraag blijft vooral de Amerikaanse markt ongeveer 50 procent leveren van de omzet van producties in de film- en muziekindustrie in de wereld. SAE blijft steeds meer hulpbronnen toepassen en verkeert in een goede positie om toekomstige eisen voor de industrie en technologie op één lijn te brengen met een SAE opleiding. Hiervoor zal SAE AMS Neve apparatuur blijven specificeren en in gebruik nemen in alle faciliteiten van het SAE Institute, vooral als deze op de Amerikaanse markt gericht zijn. Vele afgestudeerden van SAE zullen werk proberen te vinden in de Verenigde Staten.”

AMS Neve vertegenwoordigt al meer dan 40 jaar de top voor professioneel audiodesign en -engineering. Meer dan honderd analoge en digitale ontwerpers, softwarespecialisten en audiopuristen van wereldklasse werken elke dag aan het verbeteren en ontwikkelen van professionele audioproducten en werkstromen.

AMS Neve heeft zijn hoofdkwartier in het noorden van Engeland en zijn prestaties zijn over de jaren geëerd met de meest prestigieuze prijzen, waaronder een Emmy, een Grammy en twee Academy Awards.

SAE Institute is in 1976 in Australië opgericht. Het is één van de grootste internationale netwerken van instellingen voor mediatraining in audio-engineering, digitale filmproductie, interactieve animatie, programmering voor computerspellen en multimedia. Het biedt praktische trainingcursussen, evenals programma’s voor academische diploma’s en titels.

Bron: ME NewsWire

Noot voor redacteuren:

SAE Institute is opgericht in 1976 en is de grootste en meest prominente onderwijs- en trainingsinstelling voor creatieve media. SAE is gevestigd in 50 steden en 23 landen en heeft zijn mondiale hoofdvestiging in Oxford, Engeland. Afgestudeerden van SAE Institute bekleden vooraanstaande posities in de film- en muziekindustrie en velen hebben internationale faam verworven en zijn geëerd met Oscars, BAFTA, AFI en ARIA prijzen.

SAE Dubai is in oktober 2005 geopend en het biedt certificaten, diploma’s en titels in Filmmaken, 3D Animatie, Multimedia, Webontwerp en audio-engineering.

SAE Dubai is goedgekeurd door de Dubai University Quality Assurance Board (UQAIB) en is een gelicenseerd lid van de Department of Education, Knowledge & Human Development Authority (KHDA) van Dubai. Zijn film- en audioprogramma’s zijn geaccrediteerd door het New South Wales Department of Education in Australië.

SAE Institute biedt ook gespecialiseerde business-to-business training en advies aan alle overheids- en niet aan overheden verbonden organisaties via zijn Corporate Training Division.

Meer informatie over het SAE Institute is te vinden op www.sae.edu

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
JiWin Public Relations
Dina Samhout, +971-4-375-5247
Account Manager

dina.samhout@jiwin.ae