SAE Institute educatief partner voor het International Film Festival van Dubai

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--(BUSINESS WIRE)-- 20091116 --

Het SAE Institute, de grootste onderwijsinstelling ter wereld voor creatieve media, heeft vandaag met trots aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met het hooggewaardeerde Dubai International Film Festival (DIFF) als ‘Educatief Partner’ voor de zesde editie van het festival dit jaar.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst, de eerste van dit soort in de regio en zelfs de wereld, zal SAE flimcrews ter beschikking stellen om voortdurend film en beelden te leveren aan de hele wereld voor de nieuwe inspanningen van DIFF.

Gebruik makend van de technologische expertise van SAE, zullen bijna afgestudeerde studenten en vooraanstaande stafleden filmliefhebbers in de hele wereld toegang bieden tot de evenementen van DIFF09, evenals tot seminars en interviews met beroemde gasten. Kijkers kunnen ook de glamour van de rode loper volgen. Dit alles met gebruikmaking van overal beschikbare internet portals zoals YouTube, Twitter en Facebook.

Anthony Frantzis, Hoofd van Marketing and Strategic Alliances, SAE Dubai, zei: “Dit is een geweldige kans voor onze studenten om toegang te krijgen tot een van de meest vooraanstaande filmevenementen in de regio en ervaring op te doen met het in elkaar zetten van een product met een deadline. Wij nemen zoveel mogelijk praktijk en experimentele training in onze programma’s op, zodat studenten klaar staan om in de media-industrie te stappen zonder dat zij veel verdere instructie nodig hebben. Wij kijken ernaar uit om DIFF te helpen een veel breder publiek overal in de wereld te bereiken.”

Mahsa Motamedi, de Director of Marketing and Sponsorship van DIFF, zei: “Wij zijn het voornaamste festival in de regio en wij omschrijven ons publiek als filmliefhebbers en professionals in de industrie uit de regio en daarbuiten. Ons partnerschap met SAE zal het bereik van het festival uitbreiden naar een breder publiek en het zal gasten die het festival niet kunnen bijwonen in staat stellen om de DIFF ervaring te ondergaan: rode lopers, seminars over de industrie en openbare evenementen die DIFF maken tot de favoriete culturele activiteit in de regio. SAE zal de gebeurtenissen van het festival uitzenden op een specifiek youtube kanaal om het festival voor iedereen open te stellen.”

Romy Hawatt, Managing Director van SAE International FZ-LLC, voegde daaraan toe: "De Verenigde Arabische Emiraten willen zich opwerpen als een mogelijke partner in de groeiende filmindustrie, en het Dubai International Film Festival biedt een internationaal erkend platform om van een steeds hoger niveau van capaciteit, vermogen, expertise en belangstelling in de plaatselijke en wereldwijde filmindustrie gebruik te maken en dit ten toon te stellen. SAE is vereerd en blij dat het dit nieuwe niveau van samenwerking met en deelname aan dit voorbeeldstellende internationale evenement kan verwezenlijken.”

SAE is de leidinggevende onderwijsinstelling voor creatieve media op het gebied van audio-engineering, digitale animatie, multimedia, filmmaken en productie van elektronische muziek en is bezig met een agressief international uitbreidingsprogramma.

Voor registratie voor cursussen en informatie kunt u terecht op: www.sae.edu

Bron: ME NewsWire

Noot voor redacteuren:

SAE Institute is opgericht in 1976 en is de grootste en meest prominente onderwijs- en trainingsinstelling voor creatieve media. SAE heeft afdelingen in 50 steden en 23 landen en heeft zijn mondiale hoofdvestiging in Oxford, Engeland. Afgestudeerden van SAE Institute bekleden vooraanstaande posities in de film- en muziekindustrie en velen hebben internationale faam verworven en zijn geëerd met Oscars, BAFTA, AFI en ARIA prijzen.

SAE Dubai is in oktober 2005 geopend en het biedt certificaten, diploma’s en titels in Filmmaken, 3D Animatie, Multimedia, Webontwerp en audio-engineering.

SAE Dubai is goedgekeurd door de Dubai University Quality Assurance Board (UQAIB) en is een gelicenseerd lid van de Department of Education, Knowledge & Human Development Authority (KHDA) van Dubai. Zijn film- en audioprogramma’s zijn geaccrediteerd door het New South Wales Department of Education in Australië.

SAE Institute biedt ook gespecialiseerde business-to-business training en advies aan alle overheids- en niet aan overheden verbonden organisaties via zijn Corporate Training Division.

Meer informatie is te vinden op: www.sae.edu

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Jiwin Public Relations
Dina Samhout, +971-4-375-5247
Account Manager

dina.samhout@jiwin.ae