Dag van zure appels


een verrassend boek

VELP, 20091116 -- Zaterdag 21 november 2009, om 16.00 uur, wordt in boekhandel `Jansen & de Feijter' te Velp een wel heel bijzonder verhalenboek ten doop gehouden. `Dag van zure appels', het nieuwe boek van Galeriehouder Guus Dijkhuizen, die op verrassende, humoristische wijze de wereld benadert als een nieuwsgierige leek niet geremd door kennis en inzicht.

Met groot relativerend vermogen en gezegend met de gave van een prikkelende vertelkunst stoeit hij er danig op los in een zestal absurdistische verhalen. Wat dat betreft is 'Dag van zure appels' een boek om als lezer van te smullen. Het is ook zeker een boek om vrienden en familieleden cadeau te doen, b.v. namens Sinterklaas of voor de Kerst.

De schrijver, voormalige directeur van Kunsthuis 13 (K13), ondermeer ook landelijk bekend geworden door het door hem in de zestiger jaren uitgeven periodiek `Gandalf', werd geboren in 1937 te Amsterdam en is tijdens de oorlog als kind naar Duitsland getransporteerd om gegermaniseerd te worden. Na de oorlog opgevoed in verschillende pleeggezinnen en kindertehuizen. Guus Dijkhuizen werkte later ondermeer als journalist, drummer, schrijver en organisator van tal van kunstmanifestaties. Van zijn hand verschenen een tiental boeken zoals, `Een Bagatel', `Tegen kweek en onrecht', `Met innige groetjes van onze Lieve Heer', `De Bijbel van Guus en Hans', `Een bewijs van wild plezier', `Wacht even met snurken' en `Jantje is weg'. Hij is de enige schrijver waarvan pantoffels worden bewaard in het Letterkundig Museum te Den Haag en voor zijn directeurschap van Kunsthuis 13 kreeg hij een lintje: `Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn nieuwe boek: `Dag van Zure Appels' is vanaf 21 november in iedere `Goede Boekhandel' te krijgen.

http://www.klasvijf.nl





ingezonden persbericht