Ingezonden persbericht

Datum: 16 november 2009

Provincie gaat veiligheid N201 verbeteren

Provincie brengt verlichting aan op Weg om de Noord

Hoofddorp - De provincie Noord-Holland zal in 2010 op de N201 'Weg om de Noord' in Hoofddorp actieve markering en deels dimbare verlichting aanbrengen. Dat schrijft gedeputeerde Elisabeth Post van Verkeer en Vervoer in antwoord op schriftelijke vragen van PvdA-statenlid Gohdar Massom uit Nieuw Vennep.

Massom wilde meer weten over de veiligheid op het stuk van de N201 en vroeg daarom aan het provinciebestuur waarom de weg, in tegenstelling tot andere gedeeltes van de N201, niet is verlicht.

Aanleiding voor de vragen van Massom waren twee fatale ongelukken op het stuk N201 eind september. Vooral het eerste ongeluk, waarbij twee mensen omkwamen en een zwaar gewond raakte, deed veel wenkbrauwen fronsen in Hoofddorp. De auto schoot van de weg op het rechte stuk en klapte op een boom.

De provincie schrijft dat op de Weg om de Noord destijds geen verlichting is aangebracht omdat dit niet noodzakelijk was in verband met de verkeersintensiteiten en het ongevallenbeeld. Door de toegenomen verkeersintensiteit is ook de Weg om de Noord in beeld gekomen.

Statenlid Massom "op dit stuk provinciale weg vinden jaarlijks veel ongelukken plaats. Daarom wil ik volgend jaar een evaluatie van de verkeersveiligheid".

*** EINDE PERSBERICHT ***