Ingezonden persbericht

Persbericht

RES Software benoemt Klaus Besier tot voorzitter raad van bestuur

~ RES Software zet stappen voor sterke groei ~

's Hertogenbosch, 16 november 2009 - RES Software heeft Klaus Besier aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur. Besier heeft meer dan dertig jaar ervaring in de technologiebranche en was voorheen voorzitter en CEO van SAP America Inc. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van de organisatiestrategie van deze grote softwareleverancier. Onder zijn leiding groeide de omzet van SAP binnen vijf jaar van 50 miljoen naar 1 miljard dollar. Eerder was Besier ook al president en CEO van Firepond Inc. en Neoware Inc. Bij Neoware zorgde Klaus Besier voor significante veranderingen in de verkoop- en partnerstrategieën. De verbeterde structuur leidde tot significante groei en meer zichtbaarheid. Het bedrijf werd vervolgens voor ruim 300 miljoen dollar overgenomen door HP. Naast zijn functie bij RES Software is Besier ook CEO en voorzitter van Pramata, een bedrijf dat zich richt op enterprise contract intelligence.

"RES Software bevindt zich in een ideale situatie om aanzienlijke groei te realiseren en ik ben verheugd dat ik me kan aansluiten bij deze organisatie", zegt Besier. "De technologieën die organisaties inzetten, zoals virtualisatie en cloud computing, zullen drastisch veranderen. Organisaties blijven zoeken naar manieren om IT-kosten te reduceren en nieuwe desktop-systemen worden hierbij steeds belangrijker. User workspace management speelt een sleutelrol in deze ontwikkeling. RES Software heeft de mogelijkheid om te profiteren van deze trend en marktleider te worden."

De markt voor user workspace management krijgt steeds meer aandacht. IT-specialisten en analisten erkennen dat de complexiteit van het desktop-beheer - met een mix van traditionele workstations, thin clients, remote terminals en virtuele desktops - sterk toeneemt. Workspace management-software biedt organisaties de mogelijkheid om persoonlijke desktops van eindgebruikers centraal te beheren, inclusief de unieke combinatie van persoonlijke desktop-instellingen, beveiliging en profielgegevens. Dit beheer is gescheiden van de onderliggende applicaties, systeemsoftware en hardware. Door de software is het IT-beheer eenvoudiger en worden er kosten bespaard.

Besier zal nauw samenwerken met de raad van bestuur en het management van RES Software om verdere wereldwijde groei te realiseren. Daarnaast zal Besier samenwerken met Jim Kirby en Updata Partners om de aanwezigheid in de Verenigde Staten uit te breiden. Updata Partners is één van de investeerders in RES Software. Kirby is president Noord- en Zuid-Amerika bij RES Software, en werkte eerder al samen met Besier bij Neoware.

"We vinden het fantastisch dat Klaus Besier aantreedt als voorzitter van de raad van bestuur", zegt Erik Biekart, chief financial officer bij RES Software. "Klaus Besier beschikt over de juiste ervaring om verdere groei te realiseren op het gebied van markten, oplossingen en partners. We kunnen zijn marktexpertise wereldwijd en vooral in de Verenigde Staten goed gebruiken. Samen met Klaus Besier willen we verdere groei van RES Software realiseren, met vakkundig personeel, hoogwaardige oplossingen en een uitgebreid klantenbestand."

(474 woorden)



Ingezonden persbericht