Gemeente Zoetermeer

Meepraten over veiligheid in de wijk

Bewoners van Buytenwegh De Leyens kunnen dinsdag 17 november in De Sniep aan de Broekwegschouw 211, van 19.00 tot 22.00 uur meepraten over de veiligheid in hun wijk. Wijkwethouder Edo Haan en wijkmanager Peter Collignon presenteren deze avond.

De schrijver van het boek `Hangjongeren, 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers', de heer Hans Kaldenbach is uitgenodigd. Ook Bas Delleman, expert op het gebied van samenwerking tussen organisaties en omgeving is aanwezig.

Bewoners kunnen met bovengenoemde personen in gesprek gaan. Als ondersteuning van de avond wordt de film 'Streetlive' vertoond.

Deze avond is de tweede in een serie van zes, de eerste is gehouden in Rokkeveen en was zeer succesvol. De volgende wijken die worden bezocht zijn Oosterheem op 8 december, Meerzicht op 20 januari en Seghwaert/Noordhove op 2 februari. De reeks wordt afgesloten op 4 februari in Centrum.

Motie 81
Deze interactieve avonden komen voort uit `Motie 81'. De gemeenteraad heeft deze motie aangenomen op initiatief van de VVD en de ChristenUnie tijdens het voorjaarsdebat van 2008. De motie houdt in dat wijkbewoners kunnen meepraten en meedenken over veiligheid in de wijk. De gemeente biedt hierbij hulpmiddelen aan.

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners en ondernemers zich veilig voelen in de stad. Met de campagne 'Zoetermeer Veilig, daar zorgen we samen voor' laat de gemeente resultaten en initiatieven zien op dit gebied. Daarnaast geeft de gemeente tips om de eigen veiligheid te vergroten.

Meer informatie vindt u op www.zoetermeerveilig.nl.