Gemeente Wassenaar

Informatiebijeenkomst aanwijzing gemeentelijke monumenten 17 november 20.00 21.00: Schoolstraat 9, Wassenaar

In september 2008 is gestart met een inventarisatie van cultuur en architectuurhistorisch waardevolle gebouwen en objecten, ook wel bekend als Gemeentelijk Inventarisatie Project (GIP).

De eerste fase van deze inventarisatie heeft een lijst van ruim 800 panden en objecten opgeleverd. Momenteel breekt de tweede fase aan, het zogenaamde Gemeentelijk Selectie Project (GSP). Uit de inventarisatielijst zullen, verspreid over de gemeente, de meest waardevolle panden worden geselecteerd. Naar deze geselecteerde panden wordt archiefonderzoek en onderzoek ter plekke verricht. Hierna wordt een de fi nitieve selectie gemaakt.

Voor deze panden zal een aanwijzingsprocedure worden gestart. Naar verwachting zullen circa 150 panden of objecten op de gemeentelijke monumentenlijst worden geplaatst. Het gehele traject zal fasegewijs worden uitgevoerd, te beginnen met het Centrum. Het project neemt naar verwachting circa drie tot vier jaar in beslag.

Bij een aanwijzing als gemeentelijk monument gaat de gemeente niet over één nacht ijs. Het betekent op dit moment zorgvuldig onderzoek naar de cultuur- en architectuurhistorische waarde(n) van een pand of object. Dit omvat zowel archiefonderzoek en onderzoek ter plekke. Om de eigenaren van de panden en andere geïnteresseerden te informeren over het vervolg van het project en over de voor- en nadelen van een plaatsing op de lijst van geselecteerde panden kunt u zich uitgebreid laten informeren tijdens de bijeenkomst op 17 november aanstaande. U bent van harte welkom vanaf 19.45 uur in de Schoolstaat 9, het pand van muziekvereniging Excelsior.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl