Gemeente Achtkarspelen


Het WMO â platform

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning wil iedereen helpen om mee te doen in de maatschappij als het op een of andere manier niet makkelijk gaat. De gemeente voert de wet uit. Om je burgers te kunnen helpen moet je aan je burgers vragen wat zij nodig hebben. Ook moet je regelmatig aan je burgers vragen of je het als gemeente wel goed doet. Je kunt dus als burger het gemeentelijke beleid beïnvloeden. Hier speelt het Wmo-platform een rol.

Burgers (u misschien?) die ervaring hebben met hulp en ondersteuning door de gemeente weten of dingen goed of minder goed gaan. Mensen die bij hulporganisaties werken hebben vaak ook veel informatie. Deze mensen werken samen in het Wmo-platform.
Krijg je wel de goede hulp als je met opvoedingsproblemen zit? Hoe gaat het met het gehandicaptenvervoer? Kun je met je kinderwagen of rollater wel over de stoep lopen, of staan er kastjes en palen in de weg?
Is er speelruimte genoeg voor de kinderen? Voel je je onveilig, omdat je nooit een politiewagen ziet? Worden spijbelende leerlingen snel achterhaald? Kun je als burger makkelijk vrijwilligerswerk vinden? Krijg je steeds meer last van verkeerslawaai of (vee)industrie? Begrijp je de brieven die je van de gemeente krijgt altijd wel? Met dit soort onderwerpen houdt Wmo-platform zich bezig.

Onze volgende vergadering is op dinsdag 17 november 19.00-21.00 uur in Haersmahiem te Buitenpost. Onze vergaderingen zijn openbaar, belangstellenden hebben geen spreekrecht.

Leonie Kramer (voorzitter), Toos van der Vaart en Gerben Lenstra